jeans

Jag tycker det är så svårt att hitta snygga, bekväma jeans till Miliam. Men nu såg jag att lindex fått in ett par snygga jeans. ÄNTLIGEN!

Dessa ska inhandlas snarast. Perfekt med mudd nertill.


ÅH han kommer bli så snygg. 249kr på LINDEX. Spring o köp!


En stor dag

Idag är det en stor dag här hemma. Miliam har nämligen tagit mellan 10-15 steg. Helt otroligt! Han har gått o gått hela eftermiddagen och somnade som en stock när vi kom hem. Så inom en snar framtid är det nog en liten kille som kommer traska runt här hemma. Fortfarande är det ju krypningen som kommer i första hand. Men mellan soffbord och tvbänk blir det steg. Han stod till och med och dansade utan stöd en lång stund. Jag och K är såklart stolta.

Jag kan inte se mig mätt på den här killen! Du är mitt allt.



Spelar nintento 8 bits. Jag och K spelar m...

img_1126 (MMS)

Spelar nintento 8 bits. Jag och K spelar mot varandra.


kommer ni ihåg?

Godmorgon!

Natten har varit helt ok. Vi har inte behövt springa på toaletten än så länge...
Men jag känner att illmåendet kommer och går. Miliam verkar vara pigg och glad. Det är huvudsaken.
Karlstad verkar bjuda på fint väder, så det får nog bli en långpromenad eller pulkaåkning senare. Jag ska försöka få i mig lite frukost nu.

Kommer ni ihåg 8bits nintendo. Svärföräldrarna har ett hemma som är efter K. Det bästa av allt är att det funkar precis lika bra nu som då. Jag måste helt enkelt dit en dag och spela lite mario. Nostalgi på hög nivå!



kommer ni ihåg?

Slänger upp en dagens! K ligger utslagen i...

img_1001 (MMS)

Slänger upp en dagens! K ligger utslagen i sängen och känner sig allt annat än kry. Jag börjar känna att illamåendet börjar komma. Helvete! Hoppas vi inte åker på någon magsjuka. Tyvärr verkar det som de flesta har åkt på en och annan sjukdom. Så det är väl bara att välkomna den här med. Jag hoppas fortfarande på att jag inbillar mig och vaknar upp pigg och kry imorgon. Godnatt!!


helg

Vilken familjehelg det varit....

En hel helg tillsammans där vi umgåts med vänner, lagat god mat, fikat i massor och fyndat!!

Idag tog vi en långpromenad till stan och jag handlade två tröjor för 160kr. Återigen har jag fyndat. K fick med sig två par snygga skor även dom på rean. Tror det var första gången på väldigt länge vi enbart shoppat till oss själva och inte till Miliam. Vi skippade helt enkelt barnbutikerna denna gången. Om två veckor blir det 1års kalas och jag kan tänka mig att det blir en del mjuka paket då.

Förresten, i fredags fick jag snosa 8 veckors gammal bebis. Jag fick vagga runt lillkillen och tillslut somnade han på mitt bröst. Åh vilken känsla! Det borde väl vara ett tecken på att jag inte helt glömt bort hur man gör? Även om man känner sig som en nybörjare. :)

Nu ska min lilla prins få hoppa i sin pyjamas.

Fyndat på stan. Nu är vi påväg hem!

img_1122 (MMS)

Fyndat på stan. Nu är vi påväg hem!


Denna sötnos har spytt en gång vid sjutide...

img_1104 (MMS)

Denna sötnos har spytt en gång vid sjutiden. Stackars liten! Hoppas det inte är magsjuka på G. Men är man krasslig får man sova mellan mamma o pappa !!


problem

Hallproblem...

Jag vill ha en ny hatthylla. Den vi har nu är i ek, riktigt ful egentligen. Väldigt för modern för min smak. (K tycker den duger) Helst vill jag ha en vit hatthylla men K tycker det räcket med VITT på ett tag. Vi har problem!!!




Kanske får någon av dessa K att ändra sig.

äntligen

Fredagen är äntligen här!
Vi har lyxat oss med frukost på subway och storhandling på Willys. Skönt att ha kylskåpet fullproppat igen. Willys hade erbjudande på blöjpaket. Köp tre betala för två. Perfekt eftersom det går åt en hel del blöjor nuförtiden.
Miliam har dregglat en massa under veckan och imorse fick jag se små, vita korn sticka upp i tandköttet. Framtänderna är på gång. Alltså hans femte o sjätte tand. Det tar sig! :)
Ikväll kommer några goda vänner över på mat. Jag är ingen mästare på matlagning men ikväll tänkte jag bjuda på något annat än tacos. Jag ska försöka få ihop en ätbar fläskfilègryta. Om den blir lika god som förra helgen det återstår att se... :)

Campadre

Nu kör campadre kamanj på Humanity Leather Bracelets. Massa armband för halva priset!


Dessa snyggingar är jag sugen på att klicka hem! Bli medlem här du oxå.


bra helg

Helgen kommer bli oslagbar på alla vis!

K har varken träning eller match på HELA helgen. Detta sker ungefär en gång per år, högst två. Än så länge har vi inga planer för helgen, men ett besök på Nöjes-Leklandet är ett måste. Perfekt när barn under 1år går in gratis.


Jag älskar er!


ÖF

Godmorgon!

Inatt har Miliam sovit väldigt oroligt. Stackarn! Jag tror det är en förkyldning som är påväg att bryta ut. Ingen feber men det är en väldigt snorig kille som sitter i mitt knä. Därför får det bli en lugn dag. Kanske en snabbtur till ÖoB och handla lite städ-tvätt prylar :)

Gårdagen spenderades på Öppna förskolan med ett gäng mammor o barn. Vi har inte varit där på flera månader så det var riktigt kul. Jag har bestämt attt vi ska försöka åka dit en gång i veckan nu.
Förresten så gick Miliam flera steg igår. Det börjar bli fler o fler steg för varje dag. SÅ kul!

Vi hänger hos svärföräldrarna. :)

img_1103 (MMS)

Vi hänger hos svärföräldrarna. :)


Lappar!

Jag sitter och skriver lappar för allt som BÖR fixas imorgon. Ett steg närmare att bli en organiserad, duktig mamma som aldrig glömmer något. Förresten finns det sådana mammor?
Jag är duktig på att skriva lappar men oftast glömms de bort i någon hög av papper här hemma.
Jag kommer inte ihåg när vi hade med oss handlingslistan till affären senast. Oftast ligger den så fint på köksbordet när vi kommer hem. ÄR det inte typiskt!

Nu ska jag fortsätt kolla handbollen!


En sådan ska inskaffas snarast!

hej

Eftermiddagen och kvällen har spenderats hos min syster o systerson. Tänk vad underbart att de äntligen har flyttat till Kd. Så skönt att bara kunna åka dit spontant en kväll så barnen får leka av sig innan det ska nattas. De sista timmarna innan nattning kan ju innehålla en hel del gnäll. Därför är det perfekt att kusinerna kan roa varandra.

Jag och Miliam har även hunnit med en snabb tur till Bergvik. Skulle posta lite traderavinster men tydligen kunde man inte posta paket på varken Coop eller Ica. Något jag hade totalt missat. Så istället gick vi runt i butikerna och spanade VÅR- nyheterna. Hittade snyggaste baseball jackan med matchande keps. Så snyggt! Måste köpas till 1årsdagen. Annars var utbudet dåligt...

Här har ni några snygga baseball tröjor som skulle passa perfekt i Miliams garderob.


... som ni märker har jag fastnat för baseball-modet. Tycker det är sååå fräscht nu i VÅR!


tisdag

Hej hopp!

Maten är lagad och uppäten. Det fick bli köttfärssås och spagetti , enkelt och väldigt gott! Nu är bara frågan vad vi ska hitta på resten av dagen?! Barnvagnen ligger i bilen som K har tagit till jobbet. En dag utan barnvagn och bil är ingen bra dag...

´
Min lilla tomenisse!


Kolla film i sängen är en ny favorit!

img_1095 (MMS)

Kolla film i sängen är en ny favorit!


ebay

Min vän Elin är en Ebaynörd och det har smittat av sig. Jag erkänner Elin, Ebay är faktiskt så bra som du säger.
Ebay är en sida som säljer nya saker för fyndpris. Jag har handlat iphone skal för en tia , converse skor för en hundring. Ni hör ju själva!

Nu sökte jag på "Soft shoes" till Miliam. Jag fick upp en heldrös av snygga mockasiner för under hundringen.
Här har ni några favoriter....


Ny vecka

Idag har vi haft besök av min mamma, morfar, syster och systerson. Med sig hade de pizza från Napoli. Mums! Kusinerna har busat för fullt, fast mest i mormors knä. haha. Miliam har blivit en riktig knähund på sistonde. Visserligen duger vilket knä som helst, fast mormors är ju en stor favorit. Han har även bjussat på en hel del pussar. Blött och mysigt. Just nu är han inne i en pussperiod. Speciellt på mornarna då det råder pusskalas deluxe. Jag brukar vara nerdränkt. Tjejtjusare?

Nu sover prinsen och jag ska göra en lista över dagiskläder vi bör inhandla. Jag har börjat räkna ner dagarna. Om
drygt en månad börjar vi inskolningen. Hej o hå vad det går undan!

Regnkläder
Nya mössor
Mockasiner
Nya vantar
Tunnare overall
Underställ
Gummistövlar

Några av sakerna jag ska börja kolla efter...


Nu kör vi hemåt. Det blev vinst och jag ha...

img_1089 (MMS)

Nu kör vi hemåt. Det blev vinst och jag har en glad pojkvän. :)


hos mamma

Nu har vi landat hos mamma/mormor. Mamma och hennes sambo har precis byggt ett nytt hus och det är väldigt fint. Jag erkänner att jag är lite avundsjuk... Min dröm är ju att någon gång kunna bygga mitt drömhus. Jag och K är ganska bestämda att inom fem år ska vårat drömhus stå klart. K jobbar inom byggbranshen vilket gör det hela lite lättare. Men det är en låååång väg dit.....
Jag ska absolut inte klaga på läget som det är nu. Vi har ett toppen fint boende, ett nybyggt radhus som ligger centralt. Men det är ju inte förbjudet att drömma!

K har precis åkt iväg på samling. Det står hockeymatch på schemat. Jag och Miliam kommer sitta på läktaren och hejja. Håller alla mina tummar på vinst idag, vore så jäkla gött!

Men först mammas goda stek och potatisgratäng.



Godingen som badar hos sin mormor.

En vanlig syn hemma hos oss!!

img_1083 (MMS)

En vanlig syn hemma hos oss!!


Godmorgon! Här har vi varit vakna sedan kl...

img_1082 (MMS)

Godmorgon! Här har vi varit vakna sedan klockan sju. Snart packar vi in oss i bil och åker mot mamma/mormor.  :)


Mammas lilla prins sov skönt under promena...

img_1075 (MMS)

Mammas lilla prins sov skönt under promenaden.


lördag

Hej alla!
En dag som gått i ett lugnt och skönt tempo. Vi har hunnit med en långpromenad ute på hammarö. Jag var nog nära på att halka sisådär 10- 20 gånger. Kanske ett tecken på att uggs inte riktigt duger som vinterskor! Även fast de är bland de skönaste skor jag vet..... :)
Jag tyckte vagnen var väldigt tung ett tag men tänkte inte så mycket mer på det. Men efter en timme kunde jag konstatera att ena däcket hade punka. Suck! Andra gången jag måste byta däcket denna vintern.
Nu är det dax för käk!! Sen blir det nog en och annan film.
Hoppas ni haft en trevlig lördag!

Jag och K dricker godaste vinet. Vi väntar...

img_1067 (MMS)

Jag och K dricker godaste vinet. Vi väntar på sällskap i form av Ks lillebror och hans flickvän. Mys! Ha en fortsatt trevlig kväll fina läsare.


mys fredag

Dagen har gått i ett segt tempo, tur svärfar kom förbi och jag fick lite kaffesällskap. Miliam är så rolig. Så fort han kör bil på golvet så ändrar han rösten till en mörkare röst och så låter han som en bil. Tänk vad dom lär sig!
Idag har han även lyckas ställa sig upp från golvet UTAN stöd. Även i sängen! Min stora kille! Han är en bestämd kille och gör allt när det passar han, alltså inte på beställning. :)


Snart kommer K hem och det blir mysmat och ett glas rött i soffan. Fredagsmys!
Men först ska Miliam få plaska av sig i badkaret.

Hoppas ni får en trevlig kväll!


En liten Miliam...

tips

Frokenmela tipsade häromdagen om gratis tamponger. Jag nappade på erbjudande och blev medlem. Framöver kommer det komma tamponger i brevlådan en gång i månaden. Tänk vad skönt att slippa tänka på att ha tamponger hemma när man väl har tjejvecka.. Bli medlem här och få gratis tamponger hemskickade du med.


åkpåse?

Såg på campadre att dom säljer ut åkpåsar för halva priset. Alltså 350Kr. Vilket kap!
Jag är själv sugen på att klicka hem en grå eller brun. Såå snygga!

Bli medlem du oxå!!

Mina favoriter!



uggs

Funderar på att köpa dessa snyggingar till Miliam. Han måste ju matcha sin mamma!!!


Finns hos brandos.se

Sol

Miliam sitter på golvet och roar sig själv. Han är så duktig på att leka med sig själv och kan sitta länge med sina leksaker. Sötnos! Tänkte han skulle få bli lite trött innan vi beger oss ut i det fina vädret. Tror solbrillorna åker på idag!

Dagens måste : Posta paket

Dagens vill ha : En helt underbar tunika som skulle passa perfekt i min garderob.

Dagens låt : Hold you - Gyptian

Dagens drog : Kaffe


Inatt var en dålig natt. Miliam har varit ...

img_0830 (MMS)

Inatt var en dålig natt. Miliam har varit väldigt ledsen av och till inatt. Det blev inte många timmars sömn och jag känner att kroppen inte är van detta. Men solen lyser och Miliam visar inget tecken på trötthet så nu sparkar vi igång dagen. En promenad är spikad! :)


erkänner

Jag erkänner...

Jag älskar att shoppa kläder i massvis! Förr var jag en typisk shopoholic tjej som knappt kunde gå på stan utan att shoppa. Riktigt så är det inte längre....
När det kommer till smink så är det tvärtom. Jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att lägga pengar på dyra foundations och eye liner. Jag märker knappt någon skillnad på HMs egna mascara eller om den skulle komma från DIOR. Jag fastnar sällan för något speciellt sminkmärke utan kör på allt från make up store till HMs egna märke. Nu har både min foundation, rouge och kajal penna slut och jag tycker det känns tråkigt att behöva lägga runt 500-600 kr på just smink. 
När jag var hos Emma förrut så tipsade hon mig om en sida som säljer MASSOR av billigt smink. Jag tror det var mineral foundation för under femtiolappen och rouge för en tjugolapp. TUMMEN UPP!!


torsdagsmys

Ännu en dag avklarad. Är det någon mer än jag som tycker att dagarna går väldigt fort just nu?
Tycker inte det är något annat än helg och fredagsmys. Vilket jag iof älskar! Helgen betyder ju att K är hemma och att vi får vara tillsammans.

Idag tog K ledigt från sin träning och vi kunde åka iväg och storhandla hela familjen. Kylskåpet har ekat tomt de sista dagarna så det var mer än behövligt. Det slank ner både det ena och andra som inte stod på listan. Varken jag eller K kunde motstå godishyllan. Så nu ska vi inviga helgen en dag förtidigt. Det borde inte vara olagligt?! :)


Nu ska jag fortsätta mysa med mannen!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Här leker vi !

img_1014 (MMS)

Här leker vi !


pusskalas

Passar på att låna Emmas fina macbook medan hon står vid spisen och lagar mat till de små barnen.
Miliam och Vilda kommer bra överens som vanligt och det har varit pusskalas flera gånger om. Vilka godingar!
Ha en fin dag!

Mammas tuffing påväg till Emma och Vilda.

img_1009 (MMS)

Mammas tuffing påväg till Emma och Vilda.


Jag älskar dig!!

img_0996 (MMS)

Jag älskar dig!!


Miliam vilar lite och jag ska försöka städ...

img_0988 (MMS)

Miliam vilar lite och jag ska försöka städa, risken finns att det dyker upp besök under dagen :)


Godnatt alla söta läsare!

img_0913 (MMS)

Godnatt alla söta läsare!


The-BRAND

Ett favorit märke jag nyligen hittat för barnkläder är THE-BRAND.
Enkla, snygga barnkläder för ett bra pris. Dessutom har de utförsäljning av märket på babyshop. Ska jag klicka?

Några favoriter
 


bloglovin.com

Jag har följt mammabloggar under en väldigt lång tid. Långt innan jag började blogga. Jag började läsa så fort jag visste att jag väntade lill prinsen i min mage. Då var jag nästan besatt. Jag läst och läst, nästan lite väl mkt ibland. Det är aldrig bra att läsa för mkt. Det gör dig bara mer orolig har jag kommit på.
Men nu ska jag komma till sak. Den finns en sida som heter bloglovin och den är grym. Hur kunde jag ha missat?Den gör det bra mkt lättare att följa sina favorit bloggar. Nu antar jag att alla som läser detta redan har full koll på sidan, men för mig var det nog dagens bästa!

Nu har jag mina favorit mammabloggar på en och samma sida. Perfekt och tack bloglovin för att ni gör det möjligt! :)

kusinerna

Har haft min systerson här idag, Miliams kusin. Han fick vara här under tiden min syster och hennes C skulle åka och köpa köksbord. Vilka goa killar!  Att dansa till Mora träsk var något som var riktigt skoj. Jag skrattade så jag låg rak lång i soffan. Så mkt glädje och kärlek dessa sprider är helt otroligt!


Nu ligger min lilla älskling i sängen och får sin kvällsvälling, antar att jag får springa upp och ge han nappen innan han somnar in. Här ser kvällsrutinerna alltid lika ut. Miliam får sin kvällsvälling kl 19 i sin säng och när han druckit upp det får han sin napp och "förhoppningsvis" somnar han utan gnäll och protester.
I väntan på att K ska komma hem från sin träning (Ja han tränar VERKLIGEN varja dag) så ska jag försöka hitta recept på goda måltider under de kommande veckorna. Fantasin är på noll och jag skulle behöva ha 10 olika rätter som jag kan handla efter. Det borde underlätta handlingen en aning.  

Ha en fortsatt trevlig kväll fina läsare!

dress

Brukar alltid kolla in Nellys hemsida någon gång i veckan. Idag fann jag en klänning jag fullkomligt älskar för en billig peng. Färgen är helt underbar. Jag vill klicka hem den, frågan är bara när jag ska kunna använda den?

349 kr och den blir din! :)

Två söta ljuslyktor i fattigmanssilver har...

img_0969 (MMS)

Två söta ljuslyktor i fattigmanssilver har precis åkt i golvet. På bilden ser den inte trasig ut, men det är den.... Lite små tråkigt! Men så går det när man är en liten vilding här hemma ! ;)


För första gången spottar Miliam ut maten....

img_0968 (MMS)

För första gången spottar Miliam ut maten. Jag är ganska säker på att det var riset han inte gillade. Vi äter väldigt sällan ris och det var första gången han fick smaka Jag tog för givet att han skulle gilla det men inte... Har fått i honom halva portionen och gav upp. Nu får han äta själv vilket denna lilla mannen uppskattar väldigt mycket. :) kladdigt men kul!!


pigga

Godmorgon!

Här slumrade vi om efter åtta-tiden och vaknade upp NU. Underbart! Jag känner mig både pigg och utvilad. Så nu ska vi ta vara på dagen. En promenad är spikad. Men först ut lite tvättning av kläder.

Bäst att skynda på!!! Klockan är redan ELVA!


En av mina favorit bilder på min älskling. Bilden är tagen av min fina vän Emma


En liten godnatt hälsning! Miliam invigde ...

img_0957 (MMS)

En liten godnatt hälsning! Miliam invigde sin haj morgonrock förut som är otroligt mjuk och skön!


gymträning

Nu är äntligen K hemma efter sin träning. Snart är hockeysäsongen slut och jag har bestämt att vi ska skaffa gymkort på samma ställe. Hur kul vore det inte att få träna tillsammans. K är mer tveksam och vill helst träna styrketräning och tycker BTB duger för han. Jag är mer för SATS eller friskis och svettis som kör lite pass.
Vi fårse hur detta blir i slutändan..... :)



klätter apa

Miliam sover och jag passar på att sitta framför datorn och kolla runt på nätet.

Nu till något roligt, Miliam har över en månad kunnat ta sig ner från soffan och sängen utan problem. Han vänder på sin rumpa och lägger sig på magen och hasar sig baklänges från soffkanten. Helt otroligt! Han förstår att det är högt och att man inte kan krypa över kanten framlänges. Nu under kvällen har han lärt sig att klättra upp på soffan utan några större problem :) Snart början han förmodligen klättra på ALLT här hemma. Men än så länge är det endast soffan som gäller. Vilken kille!


Hej o hå! Sliten mamma idag. Men det får m...

img_0951 (MMS)

Hej o hå! Sliten mamma idag. Men det får man väl lova att vara ibland?! Jag har gått runt i mjukis, osminkad och ofixad. Miliam sitter i badet här brevid och ska hoppa i säng alldeles strax. Återkommer.


trött

Jag tar tillbaka att jag hade en son som sov till klockan SJU! Här tog vi morgon klockan SEX!
Visserligen var jag ganska pigg och det gjorde mig inte så mkt. Klockan halv nio ville han sova igen. Vilket jag tog chansen att göra oxå. BIG MISTAKE! Miliam ville knappt sova en timme och jag är nu tröttare än innan. 


Vakna med the Voice på tvn. Äntligen har d...

img_0945 (MMS)

Vakna med the Voice på tvn. Äntligen har det börjat sända efter uppehållet. Miliam får sin vällingflaska och vi myser fortfarande i sängen.


Påväg hem från svärföräldrarna. Vilken tre...

img_0941 (MMS)

Påväg hem från svärföräldrarna. Vilken trevlig helg vi haft!


Sköna leggings med knä detalj. Endast 49kr...

img_0920 (MMS)

Sköna leggings med knä detalj. Endast 49kr. Veckans bästa köp!


Myser i soffan hos mamma.

img_0933 (MMS)

Myser i soffan hos mamma.


sova?

tror ni barnen vill sova? nä nä, leka med mormors bilar är sååå kul! :)
Jag låter dom vara uppe ett tag till. Klockan åtta är mitt mål att få dom i säng. Hur det går återstår att se. :)


på tur

idag åkte vi på tur till mamma/mormor , vi tog med oss systerson oxå. Så här är det full rulle med två små som leker och ska ha allas uppmärksamhet. Att få maten serverad och bli bortskämd är helt otroligt underbart! Inget slår väl mammas mat!
Jag och mamma har under dagen varit ute med de små i pulka och nu sover båda i dubbelsängen. Dom är ju så söta! Finaste kusinerna <3


fredagkväll

Miliam ligger i sin säng och sussar sött och K ska kila ner på stan för lite häng med sina jobbarkompisar. Jag blir själv med en sovande liten kille. Inge värre synd eftersom min fina K hade köpt med mitt favorit vin. Jag ska inta soffläge med ett bubblande rosè vin. Mysigt och gott!


Här har ni badkillen nr 1!

img_0900 (MMS)

Här har ni badkillen nr 1!


Påväg hem!!

img_0886 (MMS)

Påväg hem!!


Nu är vi redo för att ta bussen till stan....

img_0882 (MMS)

Nu är vi redo för att ta bussen till stan. Vi ska möta upp Elin och Leo!


Jag ligger i soffan och hoppas mina älskli...

img_0876 (MMS)

Jag ligger i soffan och hoppas mina älsklings killar kommer hem snart! Bara att få andas och vara själv en stund ger så mycket energi!


11 månader

Nu till dagens viktigaste. Miliam blev 11 månader idag. Min finaste lilla älskling.
Du är det vackraste vi skådat och vi älskar dig så!


Endast 1 vecka gammal.

ensam

Hej!

Vaknade upp imorse med huvudvärk. Dålig start på dagen!
Vi är tagit en soft hemma dag.  Egentligen inte gjort nånting bara myst. K och Miliam åkt iväg själva på lite äventyr så att jag skulle få vila ifred. Istället hamnade jag i skurhinken. När man väl blir ensam hemma är det så skönt att få städa i lugn och ro. Även fast att jag helst skulle vilja ligga nerbäddad.

Bjuder på lite kort.


Äntligen

Har beställt ett leksakstält från ellos.se. Jätte fint blått med bilar på. Kommer passa utmärkt på Miliams rum.
Förresten så får man 30% på dyraste varan just nu. Så passa på!!!


En kille som absolut inte vill sova!!!!

img_0866 (MMS)

En kille som absolut inte vill sova!!!!


nummer två?

Sålt en massa urväxta barnkläder på TRADERA, så jag har att göra. Packa in kläder tar sån tid.
Eftersom jag och K inte tänkt skaffa barn på några år ( Ja vi vill ha några år emellan) så ser jag ingen andledning att ha så mycket kläder liggandes som tar plats. Bättre att det kommer till användning någon annanstans :)

Det är lite kul för när man skaffar barn så får man alltid frågan när nummer två ska komma. Många tror att tvåan ska komma inom nåt år. Men inte här!! Jag är inte ett dugg sugen på att ha två blöjbarn här hemma. Jag är så nöjd med en kille som får all min uppmärksamhet. Klart att jag vill ha ett syskon till Miliam men för mig kan det få vänta i några år. Jag vill inte skaffa syskon till Miliam för att han ska ha en lekkamrat utan för att jag vill. Jag nöjer mig med att få snosa bebisar av kompisar i min närhet. Låna en stund och sen när det blir skrik kunna lämna tillbaka ;)

Att mammarollen skulle vara såhär underbart med samtidigt krävande kunde jag aldrig tänka mig. Vi mammor är bra, vi ska vara stolta över vilket bra jobb vi gör med våra små guldkorn. :)


utomlands

Sitter och kollar resor. Jag är så grymt sugen på att åka utomlands efter sommaren. Kom iväg hela familjen skulle vara drömmen. Eftersom vi ska ha med oss Miliam blir det någonstans i Europa. Alltså en flygtur på ca 5 timmar. Känns lagomt när det är första flygturen. Ett barnvänligt hotell är helt klart ett måste!
Jag och K har redan beställt en rese sulky och det blev en MACLAUREN XT. Så nu är man ju inte mindre sugen på att komma iväg ;)

Förresten köpte vi en helt ny MCLAUREN från England. Det var mer än halva priset på Maclauren vagnar där än i Sverige. Helt klart värt! Fanns flera andra märken att beställa för en billig peng!


Fullt liggläge och rymlig.

steg i rätt riktning

K kom nyss hem från jobbet. Miliam blev såå glad av att se sin pappa att han tog tre steg helt själv. Om jag och K blev förvånade. Det kan man nog säga! Miliam som har varit en liten fegis när det kommer till att ta steg helt själv verkar ha blivit en tuff liten kille :)

Mer uppdateringar ikväll!



hela nätter

Natten har varit kanon bra. Miliam har sovit i sin säng hela natten till klockan sju. Hoppas det håller i sig. I någon vecka har vi haft en kille som inte velat somna om i sin säng när han har vaknat till hysterisk runt tre-tiden. Jag har varit för trött och tagit det lätta beslutet " burit över Miliam till vår säng" och där har han somnat om på en gång. Nu verkar det som vi har ett slut på detta. I fortsättningen verkar vi ha en kille som kommer sova i sin säng, i sitt rum HELA nätter!
Hoppas det håller i sig!

Vad kom mer lägligt än ett sms från POP. Utförsäljning på ytterkläder start idag!

Ha en fin dag kära läsare!


fullt upp

Vilken dag!

Vi har hunnit med tre olika besök idag. Känns som dagen bara sprungit iväg. Men så är det. Jag kopplar av med att kolla runt på nätets alla sidor efter en perfekt dagisoverall till Miliam. Han skulle behöva ha en vattentät overall, för den han har nu är allt annat än vattentät. Den ska vara varm oxå. Det är egentligen mina krav. Tyvärr känns det ganska utplockat i affärerna och även nätet. Jag har kollat runt på didrikssons och polarn och pyrets overaller. Man jag är kluven....

Vad har ni för overaller till era barn?


Miliam har lyckas komma åt en penna och må...

img_0792 (MMS)

Miliam har lyckas komma åt en penna och målat på parketten här hemma :) busunge!!!


syster

Godmorgon!
Idag ska vi åka till min syster och systerson. Miliams kusin är endast 11 dagar äldre. Ganska komiskt att vi är syskon och att vi fick våra första barn med 11 dagars mellanrum. Egentligen skulle det skilja endast tre dagar men eftersom syrran hade så förfärligt bråttom med att föda fick hon en vecka förtidigt. Att vi både numera bor i samma stad, är utbildade inom samma yrke (frisör) , vi har båda två sportnördar till sambos. Hennes C som spelar fotboll och min K som spelar hockey. Jag skrattar bara av tanken. Det sägs att vi är väldigt lika oxå. Både till kroppsspråket , utseende och sättet.

Ett starkt minne är när hon ringer på min lunch väldigt chockad och ska berätta nåt väldigt viktigt. Till saken hör att jag två dagar innan detta samtalet plusat. Ni kan ju förstå att samtalet blev ganska roligt. Båda lika chockad över att vi väntade barn. Inget som någon av oss hade planerat från början. Men det bästa vi gjort!

Här har ni oss någon vecka innan vi fick reda på att våra små killar låg i magen.

Jag älskar dig!


Tänder

Har totalt missat att Miliam fått två nya tänder i överkäken. Inte framtänderna utan "vampyrtänderna"
Dom har redan spruckit upp och vi har inte märkt varken lösbajs eller någon grinig bebis. Duktiga älskling!

Nu sitter jag och letar efter den perfekta 1års presenten. Miliam blir 1 år den 13 feb. Tänk att det snart är 1 år sen man låg på BB och fick upp den vackraste lilla ungen på bröstet. Vilken KÄNSLA, vilken kick!
Jag minns dagen som om det vore igår. Smärtan försvann så fort det lilla livet var ute och jag skulle kunna göra om det tusen gånger om. Okej nu ska ni inte tro att jag skulle vilja föda barn var och varannan dag. Men jag har aldrig upplevt min (vaginala) förlossning som något negativt. Utan bara massa positivt!!!
Otroligt att man kan glömma bort smärtan så fort efterråt. Kommer ihåg timmen innan Miliam kom till världen hur jag skrek om att det var den sista gången jag skulle föda barn. haha.

Sådär nu kom mannen hem från sin hockeyträning bäst att runda av :)




En färsk liten Miliam i sin pappas famn!


Rutiner

Rutinerna här hemma!

7-8 Välling

10-11 Gröt

13-14 Lunch ( vanlig mat som potatis, torsk och sås)

16 Mellanmål som kan vara yoghurt el fruktpureè

Runt 18 brukar vi köra på lite gröt.

19 är det läggdags och Miliam brukar sluka minst 240 ml välling utan problem.

Under dagen är det alltid två sovperioder. En på förmiddagen innan klockan tolv och en under eftermiddagen efter klockan två. Alltid samma! Därimellan är det majskrokar och frukt som slinker ner.
Alla har vi olika rutiner och man kör det som passar sitt barn.



Här har ni lilla killen som fixar det mest...

img_0832 (MMS)

Här har ni lilla killen som fixar det mesta. Miliam har nu ett litet bandage runt handen. Stackars liten! Han verkade inte ha ont och skrattade och log mot sköterskan flera gånger under tiden vi var där. Älskade lilla hjärtat!  Håller alla mina tummar för att det kommer läka utan komplikationer.


Måndag

Igår hände nåt som egentligen inte får/ska hända! Min lilla älskling fick hans hand bränd. En hand som senare under eftermiddagen var full i blåsor. Det gjorde så ont i mig att se. Att som mamma vara så hjälplös!
Som tur är så fixar min lilla älskling detta såå bra(Bättre än vad jag någonsin hade gjort).


Vårdcentralen nästa!


Ha en fin dag kära läsare!





Dåligt med bloggande idag. Hänt en olycka ...

img_0653 (MMS)

Dåligt med bloggande idag. Hänt en olycka som gjort att all fokus har varit på våran lilla älskling. Det gör så ont i mammahjärtat att se dig ledsen och ha så ont. Skulle göra vad som helst i världen för att få bort din smärta. Mamma älskar dig så mycket Miliam!


söndag

Här vaknade Miliam tjugo över sex idag och jag trodde inte det var sant när jag kollade klockan. Här har vi varit bortskämda med att ha en kille som vaknar efter sju för det mesta. Men med lite vällingmys i sängen, ny blöja och lite tv tittande så somnade vi om och vaknade inte förens halv elva. Så nu är hela familjen utvilade :)

Här kör vi soft stil idag. Jag kommer ha på mig sockor och älskade velourdress hela dagen och Miliam kör på samma. Bäst att plocka bort frukosten då vi har bestämt lekdejt med Emma och Vilda.


Önskar er alla en fin dag!


vagn

Vi har nog den sämsta vagnen för denna årstiden. Det är en crescent DIVA. Den är liten och smidig men små hjulen fram gör det nästan omöjligt att ta sig fram i all snö. Vi behöver byta vagn och det snarast. Har därför kollat runt en massa på nätet och hittat "the one". En URBAN JUNGLE SWIFT. ´

Är det någon av er som har en Urban jungle?



Vagnen som verkar kunna uppfylla alla min krav.

kvällen

Miliam är precis nattad och dagens sanning är att efter en dag som denna är det ganska skönt att lill prinsen sover sött. Miliam har varit allt annat än lydig idag. Kan man kalla det TROTS- åldern såhär tidigt?!
Jag vet inte, men allt ska rivas ut. Allt från grytor i köket till toalettpapper som rullats ut över hela toaletten. Jag och K har fått springa som två yra hönor här hemma. Så nu ligger vi både helt utslagna i soffan.

Förresten har vi haft lite "gå" träning här hemma. Miliam tog hela TVÅ steg. Stolt mamma! och såklart PAPPA! hihi.

Sååå kul att ni är så många som följer oss. Jag ska försöka göra en lite roligare design här på bloggen. Hoppas den blir klar tills imorgon.


En bild på mina favorit killar.


Middag

Hemkommen från ett snabbvisit på IKEA. Idag åkte vi dit på Ks bekostnad. Han ville vi skulle köpa en lampa till hallen. Tror han börjar bli lamptokig. haha. Nu borde det det räcka med inköp av lampor. Endast en kristallkrona över matsals bordet ska köpas. I kassan ut från IKEA träffade vi på några goda vänner som vi inte träffat på väldigt lääänge. Kärt återseende. Och jag och L styrde upp en date på tisdag. Ska bli kul och skvallra ihop.

Ska försöka leta upp sladden till kameran så det blir lite roligare bilder än iphone bilder. Kvaliteen är ju inte den bästa. Nu ska jag fortsätta med middagen. Lax , potatis och kall sås. Mums!


Här har ni oss ( dock är bilden tagen för några veckor sen)


lite egentid

Miliam och K är på pulkautflykt och jag fick mig en lång sovmorgon. Nu är jag en happy mama igen. Lite kaffe och en frukost så kommer nog detta bli en bra dag tillslut :)
Innan min killar droppar in ska jag hinna med en dusch och dra några varv med dammsugaren. Att få i lugn och ro sminka sig och äta frukost hör ju inte till vanligheterna. Nu kickar vi igång dagen!





ljus i vårt hus

Lampan i köket är på plats efter två månader på golvet i vardagsrummet. Bättre sent än aldrig.....

Lampan heter OTTAVA och kommer från Ikea.

En förmiddagsnap. ;)

img_0789 (MMS)

En förmiddagsnap. ;)


bloggtips

LÄS här. Jag kunde inte hålla tårarna borta....




bil

Miliams nya vrålåk...... Från Lecab


morgonmys

Här sparkade vi igång dagen 07,00 idag och det är en trött mamma som försöker få i sig sitt morgonkaffet i hopp om att bli lite piggare. Denna sömnbrist beror ju inte på Miliam utan att jag somnade runt tvåsnåret igår. Men vad gör det? Denna sömn tar jag igen under helgen...
Ska försöka få lite gjort under tiden lill skrutten pillar med sina leksaker och sitter på ett och samma ställe. Tvätten nästa!


Köpte med mig 3st Hyacinter igår från Ikea som nu står i köket och doftar helt underbart. 1 kr styck . KAP!


en kväll på ikea

Fick besök av svärmor o svärfar under eftermiddag. Jag och K kastade oss in i bilen och åkte iväg till IKEA utan barn och barnvagn. Lugnt och skönt kunde vi inhandla allt som fattades till huset. 1500kr fattigare och det känns fortfarande som det är tusen saker kvar som behövs köpas. Är det alltid så när man flyttar till större? 
Nästa PRIO ett som ska inhandlas är krukor till vardagsrummet men inte hittat några jag gillar än. Och det känns onödigt att köpa nåt bara för att. Helst lite högre. Tips någon?
Boulevard finns med i tankarna....

Lampor som följde med oss hem. Allt till vardagsrummet.

Jag är mer än nöjd.


en ledig dag

Frukosten är uppäten, Miliam har sovit sen förmiddagsnap och vi kör igång dagen med att plocka bort alla julsaker. Ja nu är det faktiskt så att jag är trött på julgardiner och allt annat småplock som har varit framme sen
i slutet av November. Nu ska det bort!

När K kommer hem från hockeyträningen tänkte jag ta med han till ikea, gardiner ska inhandlas och vi ska kolla efter en bäddsoffa att ha i extra rummet. Vi får se vad vi kommer hem med. Ljus brukar ju alltid slinka ner. :)

Såhär fin kommer Miliam att vara idag. Med ett par snygga jeans såklart!


Kläderna fick Miliam av sin farbror och söta flickvän igår. Allt från Polarn och pyret. Tack snälla ni!

Mammas duktiga älskling.. :)

img_0748 (MMS)

Mammas duktiga älskling.. :)


De dagliga sysslorna?

Just nu går all min tid till att leka, busa och springa efter Miliam. Hemmet har jag knappt hunnit med dom senaste veckorna. Tanken att jag snart ska börja jobba gör att jag inte förstår när städning, matlagning och tvättning ska hinnas med. Eller hur funkar det att ha två , tre eller fyra barn? Hur hinner mammorna och papporna med de dagliga sysslorna i hemmet?

Visserligen finns kvällen, då man i lugn och ro kan plocka med det mesta. Men oftast spenderar jag den tiden tillsammans med K och då vill man inte leka städerska utan bara umgås och mysa i soffan till en bit god mat.


Skrutten som pussar på mormors nyputsade fönster.


Ett tips!

Ett tips till alla Odd Molly älskare idag klockan 12,00 startar en kampanj med erbjudande på just Odd Molly kläder. Gå in och bli snabbt medlem på Campadre. Skynda fynda !


Läggning - check

Klockan är 19,15 och Miliam har precis somnat för natten. Efter en flaska välling och en napp i munnen så brukar oftast nattningen inte vara något problem. Någon gång kan det vara lite protester men inga längre stunder. Tack och lov. Peppar, peppar! :)


sommarkänslor



Allt detta skulle gärna få flytta in i min garderob. Allt från hm!


Tips

Att köpa killkläder är inte alltid lätt... Man vill både ha snygga, bekväma och inte allt för pluttinuttit. Visst finns det enfärgade mjukisbyxor i uppsjö. Men lite tråkigt?! Därför gick jag loss och shoppade på polarn och pyret mellandagsrea. Fyra sk. långkolsonger i roliga mönster och färger. Lätt att matcha till enfärgade bodys. Det bästa är att man kan köpa en eller två storlekar större och det är inga problem att vika upp. Jag tror knappt jag gav 100 lappen per par. Kommer användas flitigt både på dagis och hemma. Lätt värt pengarna.
Så passa på att fynda!!!



Två lekande barn hemma hos Elin.

img_0768 (MMS)

Två lekande barn hemma hos Elin.


kort presentation

En kort liten presentation om mig för er som funderar.

Hej , Lisa heter jag. Bor tillsammans med min älskade sambo K sedan tre år tillbaka. I februari 2010 fick vi vår gemensamma son Miliam. En lite skrutt på dryga 4500kg och 54cm lång. En rejäl liten kille. I november 2010 flyttade vi från vår 2:a på Herrhagen till vårat nybygge. Ett radhus som stod klart i slutet av November. 

En blogg som kommer handla om allt mellan himmel och jord men främst om den lille krabaten som tar upp all vår tid :)


Finaste

Lägger upp en bild på det vackraste vi har.


Finaste pippitröja som Miliam fick i doppresent passar perfekt nu och ett tag framöver.
Imorn ska jag försöka lära mig lite mer om blogg.se och kanske ett inlägg via iphonen kommer komma upp. :)


nytt år!

Mitt nyårslöfte var helt enkelt att starta blogga. Dels för att jag ska kunna gå tillbaka och minnas. Alltså mest för min egen skull. Sen är det ju alltid kul om någon vill följa vår vardag. En vardag med världens finaste prins Miliam som snart blir 1år. Bor i nybyggt radhus i Karlstad tillsammans med min hockeyspelande sambo. (även Miliams pappa)


Hoppas ni vill följa oss!




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0