Imorgon blir en bra dag..

Helloooo!

Dagarna rullar på här hemma. Efter en jobbhelg så är jag helt slut. Jag är ledig imorgon och det ska bli så skönt. K har åkt iväg för en veckas jobb och kommer hem torsdag kväll. Jag är inte van att sova själv på vardagarna känner jag. Men snart blir man väl det också ?!

Imorgon kommer min mamma hit. Åh vad det ska bli kul. Hon har varit bortrest några dagar i USA så det ska bli spännande och se vad hon har köpt och alla fina bilder de tagit. Jag har saknat henne, Miliam också som har pratat om mommo väldigt mkt. Så  imorgon blir det en liten samling här hemma hos oss. Mamma, syster, systerson och min farmor. Oj vad det ska bli trevligt. Förhoppningsvis kommer syster o lille M redan hit på förmiddagen.

Ikväll har vi haft en kväll där Miliam fått bestämma det mesta. Till kvällsmat blev det en favorit som är grillad kyckling. Vi käkade i soffan tillsammans med barnprogrammen på tvn. Lite måndagsmys. Sen bada vi lite och tillslut läste vi MAX potta i sängen där han tillslut somnade på min arm. Lilla älsklingen!

Nu ska jag försöka komma i säng jag med. Efter några tidiga mornar behöver jag all sömn som finns.

Natti natti!



Puss på er från oss!

hååcka

Vi har en hockeytokig unge. Jag ser mig själv sitta i en iskall ishall de närmsta åren. Jag vet inte, men jag kommer bli den där mamman som står i korvkoisken och säljer korv när mina barn spelar hockey. Hela veckan har vi spelat hockey jag och Miliam. Så fort vi går utanför dörren så springer han fram till sina två hockeymål skriker "hååååcka mamma, håååcka mamma". Jag får snällt nicka på huvudet, ta tag i den där låånga klubban som egentligen är Ks. Efter en vecka är jag faktiskt trött på att leka hockey-morsa. Det ska bli skönt att K kommer hem ikväll och tar över spelandet. Har man en hockeytokig pappa så kanske det inte är så konstigt? Men att det skulle bli såhär redan vid 20månaders ålder, nääj det trodde jag inte...


Idag fick jag snällt förklara på dagis att "hååcka" inte betyder docka utan hockey. Är det normalt att vara besatt av hockey vid såhär tidig ålder ?


Ikväll/natt kommer K hem. Jag dricker Pepsi för att åtminstonde hålla mig vaken tills han kommer hem. Jag kallar mig snäll flickvän!

hejhej

Igår firade jag och K hela fem år tillsammans. Stölligt! Vart har dessa år tagit vägen.? Vi har firat på två helt olika ställen. Men så är det ibland. Vi får ta igen det till helgen istället. Igår hängde vi på Carro m familj till LLA. Där vi kollade på hockey. En bra kväll där Miliam skötte sig bra som alltid. Tur det fanns några knä han kunde välja att sitta i. Mitt knä är ju inte alltid det roligaste. Som ni vet.

Jag har under kvällen köpte lite gott som jag ska börja mumsa på nu och ta tillvara på egentiden. Imorgon sover jag förhoppningsvis inte själv. Det ser jag framemot.

GRYM helg

Vilken helg det varit. Helgrym. Finns egentligen inte ord som kan beskriva den. Tack Tjejer för detta. Och till dig Frida för att vi fick komma och våldsgästa dig sådär spontant.


K är borta på jobb hela veckan. Suck på den! Jobbigt att sova själv faktiskt. Tur jag har Miliam som får turen att sova med sin mamma. Om han njuter. Ojojoj. Jag med för den delen. Imorgon står det dagishäng och jobb för vår del. Hoppas dagen går fort och att pappa K kommer hem någon gång. Vi saknar han. Miliam har pratat om pappa hela dagen idag. Sötnöten. Dagen avslutades med ett besök hos J och hennes Bella. Så himla mysigt att äntligen få se deras fina hus.

Nu ska jag dra några varv med dammsugaren , sen ringa K och sen hoppa i säng med världens bästa unge.


Hej hopp!


Jag är rödhårig

Tjohoo. Blev så jäkla snyggt. Jag är super nöjd. Färgen är perfekt!

Bilderna gör det inte rättvist. Mer rött i verkligheten. Nu ska jag fortsätta packa. Ikväll åker vi. Jag längtar. Men först ska jag pussa lite mer på mina älsklingskillar.



Helt onödigt egentligen.

Dagens tänk i ord.

-Skaffa några snygga coola brillor. Jag hade för några år sen världens bästa syn. Men jag inbillar mig hela tiden att den blivit sämre. För visst kan det vara möjligt? Snälla låt mig ärva mammas dåliga syn. Snälla!

-Jag är faktiskt inne på att bli rödhårig. En intensiv röd färg. Lite mörkare. Jag tror det kan bli snyggt. Men vågar jag?

-Den där odd molly-jackan borde få flytta in i min garderob. Problem, vilka av mina andra 40 vinterjackor ska försvinna. Dilemma!

-Ett par äkta uggs förstås. Hallå vem kan motstå ett par grymt sköna skor? Problem, jag köpte två par skor förra veckan och har skoförbjud. Visst skulle jag kunna förhandla med K om att köpa fler skoställ?

-Hur många gånger till kommer jag kunna lyssna på Shake it out med Florence/The machine innan jag börjar spy? Jag har en tendens att lyssna sönder BRA låtar. Tyvärr....

lite allt möjligt..

Här händer det minsann roliga saker hela tiden. Igår fick vi spontan besök av bästa Lina. Hon brukar vara duktig på att komma hit lite då och då. Och som alltid är det väldigt uppskattat. Både av mig och min skitunge. Om han har härjat? Herregud vilken unge! Det har gått i ett från morgon till kväll. Kul förstås.

När skitungen tillslut lyckades somna kunde vi spendera kvällen i soffan med en flaska rött och god mat. Som alltid fick vi våra skrattanfall inte bara en gång utan fler. Ni vet sådär knip i magen och man knappt vet vart man ska ta vägen. Ja så blir det lätt med Lina när man pratar minnen. Kanske därför man älskar att umgåts med henne?

Till helgen åker jag och Lisa spontant till Stockholm (ni hör vad mkt spontant det blir den här veckan). Vi ska hälsa på Frida som numera bor där på heltid. Fan va kul detta ska bli! Jag ser framemot en helg utan gubbe o unge. Får man säga så? Jaja, jag är inte direkt bortskämd med egentid så detta ska blir grymt kul.

Sen ett lite tips ni som har småpojkar där ute. Lindex har fått in snygga "one piece" till killar. Super snygg och Miliam har redan använt sin flitigt. Hittar den tyvärr inte på hemsidan så ni får rava er ut till butiken. 
Vi gillar att mysa...


hej från oss

HEJ från oss!

Jag har avverkat fem jobbdagar i rad. Jag är helt slut. Det tar lite extra på krafterna att jobba helg. Kanske för att det är fullt ös från början till slut?! Imorgon är jag ledig och hela familjen har tänkt att ha en Miliam-dag, därför är en tur till leklandet spikat. :)

Gårdagen var lite av en Kaos dag. Ja ni är ju ganska vana att jag har sånna tit som tätt. Igår råka vara en sån. Jobbnyckeln glömd, bilnyckeln borta, husnyckeln borta, plånbok borta. Som tur var löste sig allt till det bästa och jag hann faktiskt se sista perioden av Ks match. Som de förövrigt vann. Kul.


fika på stan

Efter lunchtid hoppade jag på bussen in till stan för en fika med min fina vän Caroline. Jag fick klappa och känna på hennes lilla kulmage. Ett mirakel är beräknat till i januari. Tänk bara 14 veckor kvar. Sen ska jag få snosa bebis. Vi tog en lunch/fika och prata ikapp all missad tid. Det var så mysigt som alltid i hennes sällskap.

Nu verkar det som om Miliam har somnat där uppe. Han ska minsann dricka sin välling framför tvn i soffan. Väldigt bestämd unge. Och idag skulle även hans favorit bil med i sängen tillsammans med favorit snutten (=en kudde) Ja och efter lite prat där uppe somnade han utan protester. Verkar som om vi är tillbaka i rätt rutiner igen. Skönt, för det är faktiskt inte alltid kul att ha en unge i sängen. Eller vad säger ni??  Ibland mysigt men det är faktiskt rätt skönt att de har en egen säng och ett eget rum att sova i.

Nu ska jag äta lite onsdagsgodis=vindruvor. Sen städa lite för ikväll är jag själv hemma. K har lång bortamatch och kommer nog inte hem förrens midnatt. Suck. Hockeyänka som jag är.




hej hej hej hej hej

Godmorgon fina dag!

Igår efter jobbet åkte jag och Miliam raka vägen hem till min syster. Barnen fick leka och jag kunde få ur mig lite aggressioner. Ja tänk hur det kan vara. Tänk hur människans beteende fungerar. Jag blir verkligen inte förvånad över nånting längre.

Idag är en fin dag ute och vi ska snart ta en långpromenad allihopa. Ett måste för att vakna till liv. Träningsvärken sitter i även idag. Inte lika hemskt som igår. Som tur är!

Bäst att göra oss i ordning. Promenad dax!


Jag har fått nog..

Överskriften stämmer väldigt BRA!

För att fatta mig väldigt kort. Så är det hänt en hel del under en längre tid som inte är OKEJ.




träning

Jag kan börja med att konstatera att min dag varit en av de bättre. Träningsmässigt alltså.
Startade dagen med ett Bodypass på sats. Mina ben var som två asplöv när jag kom hem. Hel skakis. Men vilken skillnad. Man får en extra kick energi och vill bara träna mer o mer o mer. När jag kom hem tog vi några timmar åt att städa. Välbehövligt. Sen fick jag order om att ta en långpromenad för att få benen under kontroll igen. Så ut med barnvagn och träningskorna på. Promenad in till stan fick det bli. Ett besök hos farbror Jeppe som fått lägenhet. En promenad på hela 6km. Det känns i kroppen och jag älskar känslan. Om jag ska vara ärlig så älskar jag mitt nya liv. Jag mår en miljon gånger bättre NU.

Nu sitter jag på internet och spanar julinredning. En beställning är lagd och nu ska jag bara få ett godkännande av mannen. Jag har tänkt mig vit/röd randiga hissgardiner på nedervåningen. Kommer bli toppen!

Vi hann med att ta lite kort innan min träning. Båda lika oseriösa. Mor o son!




Huvudsaken är ju att man har roligt, och det har man alltid med en unge som har samma humor sen en själv.

Hej på Er! Vi har tillbringat hela helgen ...

img_2407 (MMS)

Hej på Er! Vi har tillbringat hela helgen hos min fina mamma, därför inget blogg-inlägg. Men lägger upp massa när vi kommer hem.


Tack

Godmorgon!

Här har vi tagit en liten mysmorgon i sängen. Samtidigt som vi kikat på "vakna med the voice" har vi haft en liten danskille i sängen. Miliam är helt tokig i musik och dans. Det ser så sött ut när han rör sina ben och rumpa. Sen att han är helt tokig i hockey och skriker "pappa o MÅÅÅL" så fort han ser hockey på tv borde väl inte vara någon nyhet. Har man en hockeytokig pappa och tio egna hockeyklubbor och diverse mål så är det inte så konstigt.


K ska träna ikväll och Miliam ska vara hos sin gammel farmor o farfar. Tur vi har fina människor som ställer upp till tusen. Återigen tack till er alla som gör att vår vardag går ihop.








funderingar

Ännu en dag som spenderats på jobbet. K är på bortamatch och ett stort TACK till snälla Malin som ställde upp som akut-barnvakt till lille prinsen. Tacktacktack. Miliam hade skött sig helt exemplariskt och låg till och med och sov när jag kom hem efter jobbet (?!). Det trodde jag inte....

En kväll på jobbet till sen är jag långledig och all energi kan läggas på träning. Skönt! Jag tror jag är redo att köra tre tränings-pass denna veckan. Hoppas på att det är ett lagomt mål. Om inte får jag vara nöjd med TVÅ stycken.


Sen har jag fått massa funderingar kring det där med syskon. Jag vet inte men är jag konstig om jag säger att vi inte tänker skaffa några syskon här på några år? Jag är nöjd med att ha en duktig son som sköter sig själv. En son som är lättvindig med det mesta och inga problem att ha med sig. Både jag och K är två personer som har fullt upp med oss själva. Kalla oss EGO men det är så vi är. Med två barn blir allt betydligt mkt svårare. Många jag känner och bekanta har redan börjat planera syskon , dels för att de ska ha så roligt med varandra och för att de känner att det vill ha det överströkat med en gång. Jag tycker tvärtom, jag vill inte skaffa barn bara för att... Jag vill skaffa barn för att jag vill. Inte för att Miliam ska få en lek-kompis. Jag kör så gärna Miliam till sina riktiga kompisar han har på dagis. Är det verkligen en självklarhet att syskonen tycker om att leka med varandra? Jag tror inte alla gånger det är så. Ni kan vara lugna, vi vill ha syskon till Miliam men inte än. Det är fem år mellan mig och min syster och det funkade alldeles utmärkt. Det jag vill få fram är att man inte ska skaffa barn för att de ska ha så roligt med varandra. Man ska VILJA det själv. Och ni som planerar barn tätt hoppas jag inte tar åt er. Man ska göra det som känns bäst själv. Helt klart!

Vi är en familj på TRE och kommer att bli det några år till. Sen snosar jag gärna på kompisars bebisar när jag väl får chansen. Då får jag min dos!


Tummen upp för att få snosa andras barn... Låna men lämna tillbaka är alldeles lagomt!


Den här gossen har stulit vårt hjärta. Vad vore livet om inte du fanns?

ikea

Hej kära ni!

Även fast det har varit trögt med inlägg här så är ni fortfarande många som kikar in. Kul att ni inte har gett upp hoppet här än. haha

Idag har hela familjen varit på ikea. Det var förvaring som behövdes till vårt lilla städskåp. Då är ikea väldigt bra att ha i närheten. De har det mesta när det gäller förvaring och till ett billigt pris. Vi fick med oss en massa och summan slutade inte på mer än 300 (?!).

Sen stod det möte på jobbet. En timme blev snabbt till två timmar. Ja så kan det gå när man gillar att hänga på jobbet. Sen fick jag slänga mig i bilen för att köpa lite alvedon,glass,frukt och saft till min älskade systerson M som har fått feber. Stackarn , tur moster kommer som en räddande ängel. :)

Sen kan jag berätta ett litet problem här hemma. LÄGGNINGEN! Puh... Jag inser vilken jäkla DUKTIG unge vi har haft som alltid velat sova i sin egen säng. Nu är det en helt annan unge. En unge som inte vill annat än att dela säng med sin mamma o pappa. Idag var första gången på en vecka Miliam somnade i sin egen säng utan gnäll och skrik. Jag är så himla glad och hoppas innerligt att det håller i sig. Jag lider med er alla där ute som har samma problem, även fast det är mysigt att ha de i sängen för de inte bli någon vana.. Inte här hemma iaf..


Nu ska jag ringa lite samtal. Ha det toppen 

Finaste Miliam har fått ny overall. En spl...

img_2352 (MMS)

Finaste Miliam har fått ny overall. En splitter ny PoP vinteroverall. Det fick bli en neutral marinblå färg. Enkel och snygg! 1099 kr gick den på. Efter mkt letande så gillade jag denna bäst. Den kostar lite men man kan ta ur fodret och göra den till tunnare overall. Toppen till våren! Nu är det bara ett par bra vinterskor som ska inhandlas. :) nu ska jag hoppa i säng och ladda för ännu en jobbdag imorgon. Tjohej!


RSS 2.0