Hiss eller diss? Jag är rätt nöjd !

img_1434 (MMS)

Hiss eller diss? Jag är rätt nöjd !


glad

Jag är sååå nöjd över livet. Får man skryta lite? Ja det borde väl inte vara förbjudet. Hoppas det inte sticker i någons ögon bara.

Just nu känns ett extra stort pirr i kroppen. Hemmet känns sådär äckligt perfekt. Det börjar bli precis som vi vill och det blir så bra. Att bo i hus och betala en tusen lapp extra i månaden för något helt nytt är sååå värt det. Jag lägger hellre en tusen lapp extra i månaden för ett fint hem än att lägga pengarna på ett par nya skor. Ni hajjar!? Efter snart fem månader i det nya huset så börjar inredningen ta form. Känns så gött!!
Visst har man lite "projekt" framför sig. Men det är ju lite av nöjet. K har ju uppehåll i hockeyn och det börjar märkas. Vi hinner med tusen gånger så mkt som innan. Väldigt skönt!

Miliam trivas oerhört bra på dagis. Lite tårar ibland men inte allt för ofta. Personalen är toppen. Man borde egentligen uppskatta dagispersonalen lite extra. Vilket jobb de gör! TACK TACK!

Jobbet rullar på precis som vanligt. Idag fick vi en stor tårta av centrumledningen. Bergviks köpcentrum blev nämligen utsedd till Sveriges näst bästa köpcentrum. Inte illa pinkat. Hejja Bergvik!

Det går mot ljusare tider och jag ser framemot  att inviga grillen på altanen.

Alla nära och kära är friska och glada. Ni hör man ska vara glad och uppskatta livet lite mer! Inte sant?


Miliams nya dojor. Såå snygga! Bra köp!!

img_1436 (MMS)

Miliams nya dojor. Såå snygga! Bra köp!!


kväll-svammel

Hej o hå!

Idag har jag haft en liten "få gjort så mkt som möjligt "-dag. Jag och Miliam började dagen på Coloroma för att köpa slip-papper och RÄTT färg. (Ikea kan slänga sig i väggen) Jag fick all hjälp jag behövde och kunde åka hem och fortsätta mitt skrivbords-projekt. Slipade så att svetten rann längs ryggen. Miliam skrattade mestadels och tyckte nog jag såg rätt rolig ut. Nu är det iaf klart på riktigt. Skrivbordet är på plats och jisses vad snyggt det blev. Nu är det bara dessa hyllor som ska komma på plats och lite garderobsinredning. Men jag har fortfarande inte bestämt mig för vilka garderobsdörrar. Står mellan två stycken.

Påväg hem svängde vi inom Plantagen. Köpte utekrukor, blommor och jord. Gjorde min första uppsättning av blommor. Ärligt, det blev ju riktigt fint. Hur många vuxenpoäng har jag inte samlat ihop egentligen?
Jag hatar egentligen påsken, men gult är kanske inte så fult ändå? Inte påskliljor iaf.
 
Nu FILM och sen tar vi natta!

Snabbt

Hinner skriva ett snabbt inlägg innan dagis och jobb.

Skrivbord och hyllor = check! Så gött att det äntligen är inhandlat. Fick med mig nya gardiner oxå. Kul med lite ombyte här hemma. Självklart hade vi tagit fel färg. Vi har tänkt att måla skrivbordet och hyllorna. Jag var nog lite för snabb när jag ryckte tag i målarburken. Idag inser jag att hyllorna som jag målade ser exakt ut som när vi köpte dom fast lite glansigare. Typiskt! Köpte visst LACK. haha. Ja så nu får vi ställa oss och slipa allt IGEN. Men så kan det gå.... :)

Ha en trevlig dag.


På vift helt själv !

img_1428 (MMS)

På vift helt själv !


På vift helt själv !

img_1428 (MMS)

På vift helt själv !


På Ikea ! Ska handla skrivbord. Nu ska vi ...

img_1426 (MMS)

På Ikea ! Ska handla skrivbord. Nu ska vi banne mig få ordning på gästrummet :)


bra helg

Hallåå!

Dåligt med bloggande i helgen. Jag har ju varit ledig och ÄR fortfarande ledig. (börjar imorgon igen) I lördags efter barnmässan som tyvärr inte får några topp poäng från oss. Alldeles för mycket folk, dåliga erbjudande ja listan kan göras lång. Men för att se det positiva. Vi fick en NWT-tidning, En Vf-tidning, MAMA-tidning och inte minst en ALLT för föräldrar-tidning. HURRAAAAA va bra!! NÄ skit alltihop. Nästa år slänger vi inte ut några pengar för att stå i lång kö och trängas med folk då gör vi något kul hela familjen ist.

I lördags fick vi fin besök av Caroline och hennes Carl. En spontan kväll med vin och lite kex och ost. En helt perfekt lördagskväll och det känns toppen att ha dom på hemmaplan igen. Caroline har även fått jobb i stan. Ett extra stort Grattis!

Idag blir det nog lugnt. Ska försöka ta med mig Miliam och åka iväg och handla. Just nu ekar det ganska tomt i kylen. Förresten gjorde K sin sista match igår vilket betyder att han kommer vara hemma varje kväll. Det är ju värt att fira med god mat ikväll?!


Hela familjen har tillbringat hela förmidd...

img_1409 (MMS)

Hela familjen har tillbringat hela förmiddagen på barnmässan Lite besviken över mässan då den inte alls var lika bra som ifjol. 200kr fattigare och med oss fick vi några gratis tidningar ? Okej, vi fynda en Nova star mössa för 100 lappen. Men inget mer.


Strumpor

Miliam sover sin förmiddagsnap och jag funderar fortfarande på vad dagen har att erbjuda. Ska man våga åka till stan när det är löning? Det är frågan.... Miliam skulle iaf behöva ha extra vantar och lite strumpor. Här hemma blir alltid en strumpa borta. Har ni samma problem? Jag håller på att bli tokig. Tror stenhårt på att vår tvättmaskin äter upp dom. :)


Har fastnat för en låt oxå. Vanessa Falk - Private party.


semester

Godmorgon!

Igår gjorde jag sista jobbdagen för denna veckan. Fyra dagar med ledigt känns extra lyxigt nu. Dessa dagar ska ägnas åt skrutten. Kanske en tur till badhuset eller leklandet.

Jag har börjat välja semesterveckor i sommar och som det ser ut nu blir det hela juli och kanske någon vecka i augusti. Fyra veckor tillsammans hela familjen känns helt overkligt. Ifjol hade vi knappt helgerna tillsammans då K jobbade dygnet runt. Stackarn! En tur till skansen kanske eller kolmården eller vimmerby eller göteborg. haha just nu har jag många idèer i huvudet. Skansen eller kolmården känns mest intressant. Ja det ska kollas upp!!

Idag blir det nog en tur till stan.

Den här fisen hade hoppat i lerpölar på da...

img_1394 (MMS)

Den här fisen hade hoppat i lerpölar på dagis och såg ut som en riktig "skitunge".


trötta

Äntligen hemma efter en dag på jobbet. Benen är trötta och huvudet oxå för den delen. Jag möttes av en glad skrutt som kom gåendes emot mig i hallen. En kille som inte alls ville sova. Vilket inte gjorde så mkt. För fy sjutton vad jag har saknat fisen idag. Vanligtvis brukar han ju vara i säng innan sju. Idag var alltså ett perfekt tillfälle och vara uppe lite längre. Vilket gjorde att jag fick krama och pussa på han lite extra. Nu somnade han visst i mitt knä. haha. Snacka om trött kille som envisades med att vara uppe.

Nu ska vi hoppa i säng båda två ! K är på match och kommer hem sent , tyvärr verkar det som det blir förlust för dom. Attans!

Hoppas ni haft en bra dag!

SOLsken

.Godmorgon fina läsare!

Här vaknade vi strax innan sju. Pigga och glada. Kom i säng ganska sent igår men vad gjorde det när solen lyser så fint i Karlstad idag?! Från att vara en trött mamma till en pigg mamma. Jag tror faktiskt det beror en massa på att vi går mot ljusare tider. Man blir lyckligare.

Kollar på vakna med the voice som alla andra mornar och dricker mitt morgonkaffe. Innan jobb och dagis häng så får det nog bli en timme i solväggen medans Miliam får leka lite. Det är nu man uppskattar att vi köpte hus så fort vi visste att lillfisen låg i magen. Jag skulle inte ha klarat en sommar till i lägenheten utan balkong och altan. Om jag ska vara ärlig så är det vårat bästa köp hittils!

YEY

Insåg att det inte var så lortigt på golven ändå. Mest stökigt då det är leksaker överallt. Min fina svärmor måste ha städat lite extra mycket när hon passade Miliam igår. Tack snälla du!  Nu är K påväg hem med pizza. GÖTT!


STÄDA

Min lediga dag har spenderats med Caroline. Vi tog ett varv på stan med brillorna på såklart. Vi tog en kaffe tillsammans och pratade bort några timmar. Att prata bort tid är våran grej.
Miliam har visat sin vilda sida för Caroline och rev både ner gardinstänger, krukor och glas i golvet. haha. Ja ingen lugn bebis vi fått. Han ska utforska allt just nu. Men det hör väl till utvecklingen!?

I eftermiddags har syster och kusin M hälsat på. Barnen har fått leka av sig och vi systrar har fått snackat skit. Ta hit besök är ett säkert kort om man vill slippa både gnäll och skrik innan läggning! Funkar alltid.
Nu ska jag dra några varv med min älskade slang. Jag pratar såklart om dammsugaren. Det är fruktansvärt lortigt här. Jag försöker intala mig själv att det blir stökigt, lortigt med barn och att jag inte kan göra något åt det. Men fan, jag klarar inte av ett lortigt hem. Andra får gärna ha det lortigt eller stökigt och det rör mig inte i ryggen. Men här hemma ? Näää det går bara inte. Fint hem=glad mamma!


 Nu kör vi storSTÄDNING!
 


Hej!

Idag är jag ledig. En Lisa och Miliam dag helt enkelt. Jag skulle egentligen vilja hinna med att göra tusen saker. Hänga på Öf, ta en kaffe på stan, besöka vänner, en trip till Ikea och sova någon timme till. Men det går ju inte...  Vi tar dagen som den kommer och gör det som faller oss in. Ingen stress!!!

Nu en kaffe!


Godmorgon alla!

Godmorgon

Hallåååå allihopa!

Helgen har gått rasande fort och nu är det redan måndag och ny vecka. Härligt! Miliam har tillbringat tid tillsammans med pappa K, farbror J och sin farmor och farfar i helgen. Så det har inte gått någon nöd på han. Tror inte ens han märkt av att jag har jobbat?!

Idag gör jag en kort tur på jobbet igen. Så Miliam ska tillbaka till dagis. Tyvärr har vi fått dessa äckliga dagisbaciller hit. Så Miliam har hostat och varit snorig hela helgen. Men idag verkar han vara bättre och riktigt pigg. Okej lite snor men inte överdrivet. Så jag hoppas man ska våga lämna han några få timmar på dagis. ?


Normalt?

Just de.... Igår somnade jag klockan sju samtidigt som Miliam och sov till klockan sju nu på morgonen. Tolv timmars sömn. Men ärligt, ska man vara såhär trött efter bara två arbetspass? Snälla säg att det bara är tillfälligt. Annars så kommer jag sova bort all tid tillsammans med mina killar.

NEEEEJ!!

Godmorgon!

Vad är det jag ser, joooo en massa snö!!! Jag blir så trött på detta vädret. Jag hade precis fått lite vårkänslor och tagit fram alla converse. Nää då är det dax att ta fram uggsen igen. Suck!

Idag blir det jobb för min del (jag jobbar hela helgen ,förstår ni) och Miliam ska till dagis igen. Fast bara fyra timmar. Så det blir en kortis. Sen ska killarna ha lite fredagsmys här hemma medans jag jobbar till åtta. Känns väldigt konstigt att Miliam förmodligen kommer sova när jag kommer hem från jobbet. Därför är det bäst att mysa en massa nu under förmiddagen så jag får min dos av godingen. ;)

Ha en underbar dag i snö ovädret!!!

Här har ni en cool kille! Det roligaste so...

img_1373 (MMS)

Här har ni en cool kille! Det roligaste som finns just nu är att ha pappa Ks keps på huvudet.


Lek- time !!

img_1383 (MMS)

Lek- time !!


Datanörd??

img_1386 (MMS)

Datanörd??


ledig


Hej allesamman!

Idag är jag ledig, ja faktiskt hel ledig. Jobbledig och barnledig. Känns lite skumt! Miliam är på dagis för att det inte skulle bli ett avbrott mitt upp i inskolningen som gått så bra. Vilket jag förstår. Så fem timmar ledig tid för mig själv. Vad ska jag göra? Jo en massa faktiskt. Jag ska börja med att städa, inte grovstäda utan ta bort det värsta. Sen blir det nog en kaffe i solen med Caroline. Det känns väldigt lockande med ett par brillor på sig. Lite vår feelings sådär en vanlig onsdag! Skönt..


Dagen tips får bli denna rugby tröjan som finns på hms rea just nu. Miliam har den vita och en blå randig. Super snygga!!


första jobbdagen

Hej fina läsare!

Nu går det undan. Det händer så mycket just nu. Miliam har gjort första dagen på dagis idag. (efter inskolningen) En hel dag som har gått utan större problem. Eller egentligen inte. Min lille kille hade ramlat ute på asfalten och fått ett stort skrapsår på kinden och en bula i pannan. Stackars liten! Första dagen på dagis och ramlat. Så typiskt! Men annars hade allt gått helt smärtfritt. Ätit bra och sovit kanon bra på vilan med de andra barnen. Duktig kille väl!
Jag gjorde ju första dagen på jobbet idag efter 1 års uppehåll. Herregud! Ovant var bara förnamnet. Men det känns så himla kul att vara tillbaka till alla trevliga arbetskompisar. Jag är så taggad! Och tänk vad mycket fint det fanns i butiken. Jag vill ha ALLT! haha.

Nu är jag dock väldigt trött. Eller snarare helt slut i kroppen. Lite soffmys med Miliam sen blir det nog en tidig kväll. Mössan jag skrev om häromdagen köpte jag på lindex idag, Rååååsnygg och billig!!


barnmässan

Jag tävlar om 2 biljetter till Karlstads Barnmässa hos Lilla bebis Tävla du med HÄR!

Ni har väl inte missat att det snart är Karlstads barnmässa ? Ett måste om man bor i närheten. Jag var där ifjol och ska absolut gå iår igen. :)

Jag och Miliam är vakna sedan en timme til...

img_1349 (MMS)

Jag och Miliam är vakna sedan en timme tillbaka. Vi låter pappa K få sovmorgon idag. Det är han värd.


Nu kör vi !!

img_1357 (MMS)

Nu kör vi !!


mössa

En mössa jag ska spana in är denna nedan. Snygg till Miliams "pippitröja". Hoppas den är lika snygg i verkligheten.

Från lindex.

Lördag


Alla nya intryck på dagis verkar ha gjort att vi fått en väldigt trött kille här hemma. Miliam började gnugga ögonen redan vid fem-tiden igår. Så att hålla honom vaken till sju gick bara inte. Han somnade utan protester redan vid 18.00. Vi klev upp vid sju-tiden. Helt perfekt! För hur skönt är det inte att kliva upp när det är ljust ute? Helt underbart!

Dagen har spenderats utomhus. Eller kanske inte riktigt men på stan. Fick byta stövlarna på Pop till en storlek större. Sen har vi lunchat med Syster och kusin M. Nu är det ju såklart hockey på tvn. Färjestad-Brynäs. Egentligen är jag inte ett dugg intresserad men för K är det självklart att kolla. Tur hockeysäsongen börjar lida mot sitt slut nu... Kvällen är fortfarande ett frågetecken. Jag funderar på att lämna grabbarna en stund ikväll och åka mot stan och en gammal vän. En vän jag inte sett på väldigt många månader så vi har en hel del att ta igen.


Kanske glömt att berätta, men Miliam går u...

img_1348 (MMS)

Kanske glömt att berätta, men Miliam går utan större problem. Idag sprang han in på dagis. När blev min bebis så stor?


fredag

Då var det fredag igen. 

Miliam har avklarat en vecka på dagis. Både igår och idag har jag lämnat honom själv några timmar och än så länge har det funkat kanonBra. Tydligen har han inte varit det minsta ledsen utan TOKNÖJD. Mammas lilla tuffing! Medans Miliam var själv på dagis passade jag på att springa in på PoP. Jag kom ut med både mockasiner och gummistövlar. Ett måste när man börjat dagis!


Sedan Miliam har börjat dagis vägrar han a...

img_1340 (MMS)

Sedan Miliam har börjat dagis vägrar han att bli matad. Han ska äta själv  som alla andra barn = kladdigt!


Tisdag

Hej igen!

Nu är jag tillbaka. Publicerade två inlägg igår via iphone men som tydligen inte kommit upp?  Tråkigt...
Inskolningen har än så länge gått väldigt lätt. Nästan lite väl lätt! Miliam har kommit in i dagisrutinerna väldigt fort och äter själv (ja lite kladdigt blir det men maten kommer faktiskt in i munnen) han har även avklarat vilostund tillsammans med de andra barnen utan gråt?! Trodde jag aldrig skulle funka men så fel man kan ha..
Dagiset är bättre än vad jag kunnat föreställa mig. Underbar person och likaså barnen. Vilken lättnad!
Att Miliam inskolas samtidigt som en liten söt tjej som råka bo på samma gata som oss. Bara två hus emellan. Är ju bara ett extra stort plus.


....som jag har förstått och läst så var det fler än jag som satt bänkad till premiären av "en unge i minuten" igår på Tv4. Jag låg i sängen och fällde en och annan tår. Att gå igen en förlossningen är så jäkla fantastiskt. Jag ser framemot och kanske ha en eller två förlossningar kvar någon gång i framtiden. ?!


En trött mamma! Klockan 1 inatt ska jag hä...

img_1293 (MMS)

En trött mamma! Klockan 1 inatt ska jag hämta upp K i ishallen. Kan tänka mig att det är en väldigt trött och besviken pappa/pojkvän jag hämtar hem. De förlorade nämligen matchen idag på straffar. Så tråkigt! Två i laget har även åkt på magsjuka. Håller tummarna att vi slipper denna gång!!


Imorgon börjar Lill fisen dagis. Inskolnin...

img_1330 (MMS)

Imorgon börjar Lill fisen dagis. Inskolningen håller på hela veckan. 5 timmar per dag. Hur det går får ni reda på imorgon. :)


Puss på pappa K!

img_1320 (MMS)

Puss på pappa K!


Mammas klocka är väldigt rolig tycker Mili...

img_1325 (MMS)

Mammas klocka är väldigt rolig tycker Miliam! Vi ska snart packa in oss i bilen och åka på kalas. Ks kusin fyller 18 och det måste såklart firas. Men innan en tur till bergvik. Jag behöver en ögonbrynspensel. Den förra trollade Miliam bort. Eller något ! :)


Kolla in tröttisen !!! Påväg hem från svär...

img_1315 (MMS)

Kolla in tröttisen !!! Påväg hem från svärföräldrarna nu. Det får bli hämt-mat ikväll och en massa mys i soffan. Imorgon åker K till Småland och kommer hem på söndagnatt. Trist att inte få ha helgen tillsammans.


Åker mot stan för en fika!

img_1303 (MMS)

Åker mot stan för en fika!


Pratkvarn

Miliam har blivit ett riktigt pratkvarn på senaste tiden.

Vad säger vovven? voff, voff (väldigt mkt F-ljud)
Vad säger katten? maaaooo, maaaoo (väldigt hes röst)

Några saker vår lilla gosse har lärt sig. Annars är det vanliga ljud som titta dä, Mamma, pappa, bil-ljud på Miliams sätt. Jag kan säga att det är aldrig är någon tyst sekund med Miliam i närheten. Munnen går i ett. Även fast det bara är dadadadada, bababababa, blablabla, ssssssss-ljud så hörs han alltid. Och mer blir det väl. Något säger mig att de blir väldigt "stora" så fort de börjar dagis.... Det återstår att se om det ligger någon sanning i det?!

Såååååå söt!


Kolla in smile-groparna. !!! En gammal bild jag hittade på mammas dator.


diss o hiss

Nu ska jag babbla av mig lite av en helt onödig grej egentligen.. Häromdagen var jag inne på Hm efter lite sköna dagisplagg till Miliam. Jag möttes av tråkiga kläder på kill-avdelningen och gick där ifrån tomhänt. När hände det senast?  Jag har alltid tyckt hm gör snygga, enkla kläder för en billig peng. Men NU.... börjar det komma in samma kläder som de haft sen augusti..Hur roligt är det ?! Så HM, snälla KOM MED NÅGOT NYTT!

Dagens diss går alltså till Hm. (jag är ledsen)

Något som gjorde mig väldigt glad när jag kikade in på ZARAs hemsida idag är att det öppnat en webbshop. Äntligen har det fattat grejen med att folk gillar att handla över nätet. TOPPEN väl! Om det är någon affär som kan göra snygga, fräcka killkläder så är det Zara. Bra jobbat!


Sitter ute mot solväggen och solar mitt bl...

img_1291 (MMS)

Sitter ute mot solväggen och solar mitt bleka ansikte. Helt underbart !!


Kolla in snyggingen!!

img_1288 (MMS)

Kolla in snyggingen!!


hej o hallå

Här är det fullt ös som vanligt. Igår fick vi erbjudande av Jessica och hennes söta B att hänga med till Öppna förskolan. Självklart tackade vi JA. Vi fick även sällskap av Elin och lille Leo en stund. Öppna förskolan är det perfekta stället för barnen att leka av sig om det är gnälligt hemma. Det funkar nästan alltid. Sedan måste jag skryta lite extra om Herrhagens ÖF. Det är grymt bra! Efter ett par timmars lek var barnen trötta och Miliam somnade sött i vagnen påväg hem.
Kvällen tillbringade vi hemma hos Caroline som flyttade tillbaka till Kd efter ett år i Göteborg. Som jag saknat henne.


Och vet ni vad ? Jag och Miliam åkte en tur hem till mamma/mormor. Då Pappa K är i kval och det är en hel del hockey så passade vi på att åka hit. Tågresan gick kanonbra! Och jag ser framemot en lång sovmorgon imorgon.


Idag fick Miliam finaste jeansen från Lind...

img_1287 (MMS)

Idag fick Miliam finaste jeansen från Lindex som jag så länge letat efter. Med rabatt så blev det inte mer än 150kr. Inte illa !!


RSS 2.0