Såhär står han när det visas hockey på tvn...

img_2874 (MMS)

Såhär står han när det visas hockey på tvn. Hur man kan vara så intresserad av en sport innan man ens fyllt två år. Han har full koll på allt inom hockey. Bättre koll än vad jag har om jag ska vara ärlig.


allt för mig

Nu är söndagen här, kanske veckans tråkigaste dag? För mig är den alltid lite småtråkig. Men för att bryta trenden ska jag faktiskt göra något åt det. Idag har jag tänkt ge mig ut på jakt efter en snygg hatthylla och skoställ. Jag har panik på vår hall just nu. Den får mig att vilja kräkas! Den är snygg men med NOLL förvaring. Och med en unge som har mer vinterjackor än vad jag själv äger så blir det KAOTISKT! haha.

Och du K , rappa på och kom hem!

ja vi fortsätter...

När jag ändå visar fynd kan jag ju lika gärna fortsätta... Har länge suktat efter ett par gröna miltär byxor med blixtlås. Mitt framför näsan dök de upp för 75spänn. ??? Inne på lindex. Ord pris 399. Ett par i 36 fanns kvar och utan att ens prova dom slog jag till. Sen att det var ta 2 betala för 1 just den dagen gjorde ju inte saken bättre. För 75kr fick jag både byxa och en spets t-shirt. FYND??????? JAAAA!!
Byxorna som sitter som ett smäck!! Snygg blixtlås längst ner. Lekvänliga också. Ett stort plus.

jag kallar det fynd?

Sprang in på kappahls rea häromdagen och fick med mig en kasse med tre plagg och 150 kr fattigare. Ja för dyrare än så gick inte kalaset på. Allt från kappahls underbara vintage-serie. 50 kr plagg är ett BRA pris.
Plus en helt bedårande skjorta med blixtlås på armarna. Så jäkla snygga! Med rätt smycken till blir det inte bättre.

toppen dag

Hur sur blir man när man har börjat skriva ett långt inlägg och allt helt plötsligt raderas??? Ååhh..
Ja jag har hamnat i något försäljning-av-kläder-träsket. Hela kvällen har gått ut på att rensa bort alla barnkläder här hemma. Nu ska det säljas och slängas. Självklart har jag sparat lite, men ytterst lite. Jag vet att när bebis nr 2 kommer (OM det kommer några fler) så kommer jag vilja köpa allt nytt ändå. Eller har jag fel? Slöseri jag veeet....
Just nu säger magkänslan att det är bättre att bli av med än att spara och då gör jag det. Vi har liksom ingen plats för alla kläder. Snart borde jag göra en rensning i mina TRE stora garderober. Helt sjukt vad kläder man har liggandes på lager. Man borde ha ett motto där man varje gånger köper ett plagg slänger minst ett plagg i garderoben. Bra va? Borde jag nog införa. Kan säga att våra -Gå-in-i-garderob (vägrar kalla den någon lyxig walk-in-closet) är fylld med BARA jackor. hahah. Jag är jacktokig och köper minst TVÅ nya jackor varje vinter. DÅ kan ni förstå vad jackor jag har!!! Vägrar räkna allihopa för då blir jag nog bara depp på hur jävla mkt pengar som ligger där inne och tar plats... suck på den..
Nu ska jag faktiskt hoppa i säng efter en toppen dag med nära vänner som kommer och impuls besöker mig när jag är "jobb-änka" Tack för det Jonna o Elin och era små.

Finaste kusinerna på leklandet för någon v...

img_2825 (MMS)

Finaste kusinerna på leklandet för någon vecka sen! Ikväll har jag varit ute med bästa jobbet. Så himla kul att ses allihopa och bara sitta i timmar och prata samtidigt som man äter och dricker gott. Ja det var vi värda. Svärföräldrarna var snälla och ställde upp som barnvakter. Så nu sover gossen där uppe och jag ska snart göra det samma. Inser att allt är betydligt mkt lättare när K är hemma. Jag och Miliam kommer ha fyra dagar tillsammans utan några som helst planer. Tips mottages gärna! Natti!


hemma

Miliam är hemma igen. Eller rättare sagt VI är hemma igen efter några nätter hos mamma/mormor. Skönt att få komma bort lite. Speciellt när man vill att dagarna ska gå snabbare än snabbast. Fan K, vi vill ha hem dig!


Imorgon är sista jobb dagen för denna veckan. Sen kommer all tid läggas på skruttfisen. Bestämt mig för att lägga bort dammsugaren och skurmoppen och bara tillbringa all tid tillsammans med världens bästa unge. Därför passar jag på att göra sånt tråkigt idag. Jag har lite kvar och borde egentligen inte ha tid att sitta här framför datorn. Typiskt mig och hamna här!! Nu ska jag sluta för kvällen och fortsätta med städningen för sen ska jag hoppa i säng o snooooosa stor bebis.

Min städmusik Yiruma-river flows in you. Går inte annat än att älska!

K, vi saknar dig.. /dina

hej o hå

Vilket vinterlandskap det är ute. Vi är hos favorit mormor just nu. Alltså Miliams mormor. (men det förstod ni nog).
Miliam har funnit en hockeyhjälm här som han springer runt i. Så himla söt! Idag ska jag jobba så Miliam får bli kvar här under dagen tills jag slutar. K är nämligen borta på jobb i TIO dagar. Helt stölligt! Vi är egentligen vana att vara ifrån varandra men absolut inte tio dagar i streck. Det känns jobbigt. Speciellt när man helt plötsligt blir ensam att ha hand om hushåll , barn, lämning o hämtning på dagis och allt sånt där. Ännu en eloge till alla ensamstående mammor/pappor där ut. Nu har jag turen att ha väldigt hjälpsamma släktingar/vänner som ställer upp som barnvakt när det krisar sig. Tack!


Ja 2 av 10 dagar avklarade....

När jag ser den här bilden på hur vår bil ...

img_2223 (MMS)

När jag ser den här bilden på hur vår bil såg ut sist när vi var i Ullared  blir jag bara mer sugen på att åka dit. Två gånger per år och det räcker gott o väl! Det finns inte bara skit-grejer utan en hel del BRA saker också. Jag fyndade massor och börjar känna ett sug att åka dit igen. Helst nu!!


Från ipad

Måste ju inviga vår fina iPad. Lite krånglig att skriva på men ändå väldigt praktisk. K har suttit hela dagen och lärt sig en massa nytt! Funderar starkt på att åka och hämta ut en ny vit telefon imorgon. En ny 4gs. Någon som vet om det är bättre mottagning på den?? Tydligen ska det vara det! Nu ska jag fortsätta hjälpa min älskade sambo som står och lagar mat. Ska öppna en flaska med bubbel. Hoppas den är lika god som den ser ut att vara!! Imorgon ska jag visa tre fynd !!!!

En vit sådan fick följa med osa hem!

img_2836 (MMS)

En vit sådan fick följa med osa hem!


Vet ni vad? Miliam fyller snart två år och...

img_2833 (MMS)

Vet ni vad? Miliam fyller snart två år och nu kommer det svåra, vad fan köper vi? K kom på en jätte bra ide. Satte sig vid datorn och tryckte hem en Washington capitals tröja med efternamn och rätt siffror på och såklart ett stort "C" på framsidan. Kalaset gick på 1000kr !!!! Ja ni hörde  rätt min kille måste vara tokig. 1000kr för en jävla hockeytröja från USA. Självklart blir det en massa annat också. Men hallå, är det bara jag som tänker på vad mkt kul vi kunde ha fått för dessa pengar.....? Är det meningen att en 2-årig ska ha såhär dyra plagg på sig? Hur ska det då bli när han är fyller 15?? Jag inser att vi skämmer bort vår son!!


Miliam har fått nya stövlar. Ett par hunte...

img_2832 (MMS)

Miliam har fått nya stövlar. Ett par hunters såklart! Sååå sjukt snygga! Nu är jag ju tvungen att köpa ett par likadana till mig själv. Kul att matcha ju!!


en dag jag inte glömmer

Nu sitter jag bredvid en sovande son i soffan hos svärföräldrarna. Fick bli en senare vila idag då vi varit på begravning. En väldigt fin sådan och det kändes bra att få ta ett avsked. Minnena kommer alltid leva kvar i oss och tur är väl det. Tänk så mkt ROLIGT vi fått med dig och jag är så tacksam att just jag fick komma in i din familj och lära känna dig. Tänk så mkt glädje du spridit till oss! Vi glömmer dig aldrig!
Idag är även ett datum jag sent glömmer. För 22 år sedan hände det värsta i vår familj! En familjemedlem fick lämna oss alldeles för tidigt efter en tragisk bilolycka. Han skulle ha varit morfar till Miliam....

ja bitterfittan är igång...

Datorn är tillbaka här hemma. Äntligen!  Miliam är på dagis och jag är hemma. Försökt få ordning på vårat gästrum och nu banne mig börjar det likna något. Igår impuls köpte jag en bäddsoffa till rummet och oj vad bra det blev! Rummet är ju inte så värst stort men en stor bäddsoffa, datahörna och en byrå fick vi plats med. Bilder kommer!
Är det någon mer än jag som är trött på att läsa och höra om alla graviditeter som är "så jobbiga"? Är det någon som har sagt att det ska vara lätt att vara gravid?, är det konstigt att man blir stor och tung när man har en bebis i magen? Jag tycker inte att det är konstigt att man får ont av att stå eller gå längre sträckor utan helt normalt. Men behöver man sjukskriva sig i v15 för detta? Sjukskrivning för mig är när man mer eller mindre är sängliggandes?
Nej idag sjukskriver man sig helt istället för att trappa ner på jobbet. Men man kan utan problem vara hemma och ta hand om sina andra barn, även gå ut och gå längre sträckor men jobba nej det går inte........ Suck!
(Självklart finns det undantag där mammor MÅSTE sjukskriva sig, och jag säger inte att det är något fel på det. Jag bara ifrågasätter hur jäkla ont man kan ha när man är ute och springer på stan eller klarar av att leka med barn, eller städa sitt hem flera gånger i veckan?)
Ni hör vilken bitterfitta jag är idag, jag har vaknat på fel sida!!! Ursäkta!

Idag har vi varit och lekt på leklandet hä...

img_2826 (MMS)

Idag har vi varit och lekt på leklandet här i Karlstad. Oj va kul tyckte en liten grabb. Han somnade skönt i vagnen så att mamma o pappa kunde få sitta och äta i lugn o ro på restaurang Frost. Jätte god mat och det bästa av allt, Stor plats för att ställa vagnar på. :)


själv

Ny dag och nya möjligheter. Helt plötsligt fick jag sex timmar helt för mig själv. Miliam är lämnad på dagis och kommer vara där fram till två. Vilken lyx!!! Jag har börjat städningen på toaletterna här hemma. De ska vara klinisk rena när jag är klar är tanken. Sen kanske det blir en lunch med syster yster. Vore ju trevligt!


Vad gör ni när ni får några timmar SJÄLVA?

ikea

Det flyter på bra med inskolningen på nya dagiset. Så skönt! En vecka har vi räknat med att inskolningen ska ta sammanlagt. Redan idag har vi alla föräldrar fått lämna barnen själva i två timmar. Något som gick utan några som helst barnskrik. Vi föräldrar fick sitta i lugn och ro och dricka kaffe så länge. Det var nästan konstigt att få sitta på en stol och prata i TVÅ timmar med andra föräldrar utan att göra nånting. Jag kallar det lyx!


När vi kom hem efter lunch somnade Miliam på stört och sov (hör o häpna) i TRE timmar lite drygt. Jag hann plocka bort de sista julsakerna i lugn o ro. Något jag skjutit på. När han sedan vakna till liv kunde vi åka till ikea och inhandla lite ljus. Ja handla ljus för 500 kr känns ju lite som att kasta pengarna i sjön. Men det är ju så mysigt att få tända ljus. Det går åt som smööööör här hemma.

Nu ska jag fortsätta spana inredning på internet. Något jag kan göra länge , lääänge på kvällarna. Få lägga upp fötterna på bordet och kika på olika inredningssidor är lite som terapi för mig. Någon som känner samma sak?


tack för att du finns.



-Miliam du är världens bästa, vet du det?!
-Nää, mamma är!

Åh idag har vi haft kramkalas hela dagen. Jag har fått en miljon pussar o kramar av Miliam idag. Finns ju ingen som gör att man blir så glad i kroppen som min älskade son.



..

Jag är en tänkare på gott och ont. De senaste dagarna har mitt huvudet svämmat över i tänkande. Jag vill ibland slita av mig håret i all frustration. Hur jävla idiotiskt orättvist ska livet få vara? Det är för många under mina snart 23 år som lämnat oss. Fan, fan, fan , fan, fan!!

Nu åker vi snart mot våra underbara vänner som idag bjuder oss på pizza! Tack.


inskolning

Mitt uppe i all tragedi är det inskolning på nytt dagis. Ja något som inte går att skjuta upp. Bita ihop och försöka vara en stark mamma. Miliam förstår nog mer än vad vi anar. Han har varit väldigt mammig och pappig de senaste dagarna. Helt förståeligt!


...Men inskolningen går BRA och redan imorgon ska vi lämna våra SMÅ. Dagiset är kanon och alla föräldrar är trevliga. Sånt underlättar.



jag är i chock..

jag är tom på ord. En glädjespridare har lämnat jorden. En nära släkting till familjen som alldeles för tidigt fick lämna oss. Jag är i chock. Allt gick så snabbt. Det är nu man ser vad fort det går. Se till att leva i nuet och uppskatta varandra lite extra, man vet aldrig vad som händer.


Hockey killen i pappas keps som är så roli...

img_2718 (MMS)

Hockey killen i pappas keps som är så rolig att bära på huvudet. I förrgår fick vi besök av min vän Lina och hennes lillasyster. Miliam var generös med pussar o kramar och gick banans. Så kul att se att han inte är det minsta blyg. Sen på kvällen kom våra vänner Lisa o Linus hit. Vi satt och kollade finalen i junior hockey vm till tidig morgon. Timmarna bara flyger iväg när man har det kul tillsammans med underbara vänner. Igår hade jag o K lite ensam tillsammans. Lagade god middag och bara "va". Så viktigt när man är små barnsföräldrar. Idag har jag jobbat och efter jobb fick vi väldigt spontant barnvakt av farbror Jesper och kunde fly hemmet några timmar. Fin mat på restaurang och några drinkar tillsammans med älskade K. Så underbart! Vi två tillsammans och bara kunna sitta länge och prata. När händer det annars? Väldigt sällan. Ni kanske förstår att vi har haft några bra dagar nu. Och mer lär det bli. Tack för alla vänner vi har i vår omgivning.


Yey träning avklarad och lunch har vi ätit...

img_2344 (MMS)

Yey träning avklarad och lunch har vi ätit hela familjen. Påväg till gymmet gick jag förbi paviljongen och dreglade lite över allt fint från odd Molly som kommit in. Blev kär i en tröja som jag hoppas bli min snart. :) nu ska vi snart bege oss till Ikea. En klädställning ska inhandlas! På tiden...


vaken natt

Vet ni vad det är på tvn just NU? Hockey såklart. Jag har lovat min älskade att hålla han sällskap hela matchen vilket jag ångrar nu i efterhand. Men vad gör man inte för den man älskar? Tur K var iväg och köpte lite choklad förrut så jag har något att knapra på medans semifinalen är.
Inatt var en jobbig natt. Miliam har aldrig krånglat på nätterna sen han var spädbarn med magknip. Inatt kom den där natten jag så länge väntat på. En PIGG kille vaknade klockan fyra och skriker högt"HOOOOCKA". Ja och ni kan förstå vad han ville göra istället för att sova. Men efter en timme somnade han snällt om och vaknade klockan NIO. Behövligt. Men herregud vilken jobbig dag det har varit. Jag är verkligen inte van att ha en unge som vaknar under nätterna känner jag. Förhoppningsvis var det ett engångs tillfälle och vi nu i fortsättningen får sova ostört.
Sen välkomnar jag 2 års trotsen. Den här ungen har en vilja av STÅL. Något både hans mamma o pappa också har och som verkar gå i arv....Tyvärr!
Inte alltid man är såhär go o glad!!!

Att göra flera saker samtidigt..

När man fick barn var det bara att lära sig att göra flera saker samtidigt för att hinna med vardagen. Idag har datorn fått följa med in till toaletten där Miliam badar. Samtidigt som jag kikar på skor, kollar till Miliam så hinner jag även skriva lite här. Igår när det första snön kom till Karlstad kom jag på att mina nuvarande vinterskor läcker in vatten. Ja så nu behövs ett par nya. Jag gissar på att vi lär tillbringa några timmar utomhus. Just nu är jag inne på ett par SOREL skor. Miliam har ett par och det skulle vara lite kul och matcha ihop. Någon som har erfarenhet av dessa vinter-skor?



Lagomt ful snygga.

Hockey-Miliam önskar er ett gott nytt år! ...

img_2738 (MMS)

Hockey-Miliam önskar er ett gott nytt år! Kvällen igår blev lugn och tillsammans med syster o familj. Vi skålade i champagne och åt tre rätters, precis som det ska vara. Killarna hade fixat huvudrätten och vi efterrätt och förrätt. Sen att vi tjejer misslyckades  gånger TVÅ och fick göra om behöver vi ju inte nämna... Haha. Imorgon ska jag träna bort all julmat och nyårs mat! Herregud , känner mig som en flodhäst efter dessa helger!


RSS 2.0