kalas

Hej allesamman!

Såg att under veckan har besöksantalet ökat med mer än hälften ? Så alla nya läsare "Hej på ER" Hoppas ni stannar.

Tidsoptimist som jag är så hinner man ju alltid med ett blogginlägg hur stressad man än är. Heller hur?
Nu snart kommer K och hämtar upp mig och det står "kalas" på schemat. Jag ska iväg och träffa några vänner som jag inte sett på en evighet. Ett kärt återseende. Så himla kul ska det bli. Jag tar med mig en vinflaska och har höga förväntningar av kvällen. Lite egentid tillsammans med vänner. Att få koppla bort mammarollen och bara vara "Lisa" det behöver man ibland. Det kom inte mer lägligt! Jag är på topp och är både pigg och glad.

Nu kör vi!

En snabb bild med webkameran är allt jag hinner med idag! Sa jag att jag var taggad?

Skön bild eller? Jag bara älskar hans min....

img_1708 (MMS)

Skön bild eller? Jag bara älskar hans min. Miliam har även lärt sig att flörta. Jag dör av skratt varje gång han gör det. :)


Hej alla ! Vår lediga dag blev inte riktig...

img_1723 (MMS)

Hej alla ! Vår lediga dag blev inte riktigt som planerat. Fick nämligen hoppa in extra och jobba. Miliam fick mysa med sin farbror och farfar. Verkar inte gott någon nöd på han. Under kvällen fick vi besök av min faster o kusin. Miliam delade ut pussar och kramar hej vilt och verkar ha fått två nya favoriter. Goding! Tänk vilket charmtroll han är. Ibland kan jag inte förstå att han är VÅR!


konstig

Är jag konstig om jag har börjat fantisera om spädbarn? Just nu är jag inne i en bebis-period ( ja, jag har såna perioder) Vart jag än kollar ser jag massa gravida kvinnor eller barnvagnar. Det är magiskt att vänta barn och känslan som befinner sig i kroppen går inte att beskriva för någon som inte varit gravid. Nu är det inte så att Miliam ska få syskon inom de närmsta åren men jag kan inte sluta längta efter den dagen då det faktiskt är SYSKON dax. Än så länge nöjer jag mig med att få snosa bebis av kompisar och det funkar faktiskt rätt bra.

jaja nog om bebis-snacket! Nu blir det sen middag här hemma :)

Ska hjälpa mamma och diska lite !

img_1760 (MMS)

Ska hjälpa mamma och diska lite !


pajas nr 1

Nu är firandet över för denna gång. K är på träning och Miliam sover. Ja allt är som det brukar såhär på kvällen. När K kommer hem blir det taco mys. Åh vad det ska bli gott. Något som är vardagslyx är att äta GOD mat på vardagarna. Det gör det hela lite mer festligt.

Ännu en gång har Miliam bevisat att han är en social prick. Han har roat det flesta här idag. Herregud vilken pajas! Han skrattar, flamsar och gör sig roliga. Ja ikväll har han fått alla ögon på sig. Om han gillar det? HAN ÄLSKAR DET! :D

Miliam, det finns inget större än kärleken till dig. Du gör våra dagar till de bästa. Vi älskar dig / mamma o pappa


stressad mamma

En snabbis på bloggen hinner man ju alltid med..

Jag och Miliam åkte till stan och myste lite med Elin och Leo. Det var storm ute. Trodde nästan att solen skulle värma upp lite. Men nä nä det var faktiskt riktigt kallt ute. Iof hade jag bara jeansjackan men ändå. Det är ju snart Juni och då ska det vara varmt!! Jackorna får helt enkelt hänga framme ett tag till.

Miliam tar sig en liten nap i vagnen här ute. Och jag passar på att lägga leksakerna på sin plats och dra ett varv med dammsugaren. Snart kommer födelsedags killen hemma och då blir det lite kalas för släkten. Jag hade varken lust att baka eller laga mat så det fick bli bageriet i stan som fick stå för det. Jag kan nog inte påstå att jag är en sån där hemmafru som jag egentligen skulle vilja säga att jag är. Det tråkiga är nog att jag aldrig kommer bli någon sådan heller. Jag föredrar att köpa färdigt. Det spar tid och tiden är dyrbar. Det kostar lite mer men det är det värt! Laga mat till middag kan jag göra utan problem men nu handlar det ju om bakning och det är tråkigt och tar tid. Sen händer det ju att man misslyckas och det har jag verkligen inte tid med :) Så nu vet ni!




Just nu! Buskillen!

img_1753 (MMS)

Just nu! Buskillen!


Födelsedag

Hej o halloj!

Idag är det pappan i husets födelsedag. Än så länge har det varken varit paketutdelning eller frukost på sängen. Kalla oss tråkiga. Men både jag och Miliam snosade när K åkte till jobbet runt femtiden imorse. Men sen är K lite halv tråkig av sig och har inte direkt önskat sig något speciellt. Vi har bestämt oss att lägga pengarna på utemöbler och markiser. Ja sånt där tråkigt men behövligt! Kanske att jag och Miliam åker och köper nåt klädesplagg senare som en liten suprise! Kläder går ju alltid åt.


Igår var det lite jobb och sen blev vi bjudna på mat av bästa mamma/mormor. Vi käkade på alfies och det var ju som alltid jätte gott. Pepparbiffen där är ju en lite av en favorit. Vardagslyx en söndag och sånt borde man unna sig mer. Alltså få maten serverad. Underbart!

Än så länge har vi inget planerat för dagen. Både jag och Miliam är lediga från jobb och dagis. Så något skoj ska vi väl allt kunna hitta på :)

Lämnar denna goding hemma med sin pappa fö...

img_1714 (MMS)

Lämnar denna goding hemma med sin pappa för att åka och jobba några timmar. Efter jobb ska vi ut och käka med min fina morfar Bra söndag!


Hoppas få ett besök av min fina vän C ikväll!

img_1530 (MMS)

Hoppas få ett besök av min fina vän C ikväll!


beslutsångest

Ja klockan börjar närma sig tio och än så länge är nedervåningen städad och fixad. Miliam leker med sin stora trakor. Som självklart låter som alla andra av hans leksaker. haha. Ja det kan bli ett väldigt väsen här hemma nuförtiden :) 

igår köpte jag en lång klänning. Den är otroligt fin men samtidigt känns det inte som den kommer komma till användning. Jag är fortfarande väldigt osäker. Här har ni den. Hiss eller Diss?


 

Mamma vill du smaka ?? Idag är det äntlige...

img_1728 (MMS)

Mamma vill du smaka ?? Idag är det äntligen fredag och det står ledigt på schemat. Påköpet fick jag sovmorgon till halv nio. Tack finaste Miliam! Precis vad din mamma behövde efter 7 jobbdagar. Än så länge har vi inget planerat. Men det ska nog bli en bra dag detta!


snabbt

Idag köör jag sista jobbdagen för denna veckan. Eller egentligen inte för jag ska jobba på söndag fast bara några få timmar. Så det räknas väl inte? :) Miliam är lämnad på dagis och jag sitter i soffan o laddar för en cykeltur till jobbet. Har ni hört? Jag har blivit en hurtbulle och har börjat cykla till jobbet. Det har faktiskt blivit lite av en tradition. Igår var det inte lika skoj att hoppa på cykeln vid åtta-tiden när det öste regn. Men hem tog jag mig och det är huvudsaken. Lite vatten har ju ingen dött av!

På lunchen idag blir det att fixa kläder ftill HELA familjen på lördag. Känns inte helt lätt. Och som alltid är jag ute i sista minuten. Men det är ju lite av min grej. :)

Just det åkte en tur ut till hammarö på Bergqvist skor outlet. Hittade ett par bruna skinnsandaler till Miliam. 150 spänn tyckte jag var ett riktigt bra kap. Skorna är givetvis redan invigda och så stolt han var min lille prins!


solhatt

Har länge letat efter en snygg solhatt till Miliam. Men det har då inte varit lätt. Ingen på varken lindex,hm eller kappahl har varit snygg nog till min prins (okej riktigt så kräsen är jag inte). Men iaf så tipsade syrran förra helgen om att pricken hade fått in snygga och självklart åkte jag dit och köpte en.
Det blev en svart , enkel med stjärna på. Extra stort plus att det inte snörning runt halsen utan istället resår band runt huvudet. Kanon ju! Ynka 99 kr.

Just det

Beställde bikinis från Hm för inte så längesen. Och det passade helt utmärkt. Satt som ett smäck!!!

Jag kan varmt rekommendera dessa. Alldeles underbara! Den till vänster har kommit in igen till webbshoppen efter ha sålt slut! Det får bli dagens tips!


vi lever

Vi lever! Tiden att sitta vid datorn har verkligen inte funnits... Det har varit fullt ös här hemma!
Jag bestämde mig innan jag börja blogga att jag inte skulle bli en sån där dålig bloggare som bara uppdaterar ibland. men hallå jag är redan där! Nåväl det ska bli stor ändring på detta. Jag LOVAR.

Ja vad har hänt då!
Jag har jobbat och pappa K och Miliam har haft det kosligt på deras sätt. Alltså pappa o son dagar. De har pysslat med det mesta. Utelek och farmor o farfar mys. K har (äntligen) gjort iordning i förrådet och det blev såå bra. Min man är såååå händig.

Annars har det rullat på som vanligt. Miliam har börjat prata mer o mer. Även fast det inte är tydligt så förstår man vad han menar. Det är så kul. Förrut hade vi lite pott-träning (alla tips mottages gärna)
Vi satt tillsammans och sa "kiiiiiiisss" i kör. Så nu förstår han så fort man säger "kiiiisss" så hämtar han pottan. Sötnosen!

Nu sussar Miliam och jag håller på med maten. Vi kör på lax och potatis idag. Jag har blivit helt insnörad på lax, men det är ju såå gott och dessutom nyttigt. Har tänkt duka lite extra fint och tända ljus lagomt tills mannen kommer hem från sin träning. Så det får bli lite "helgmys" idag istället. Vilket inte gör mig ett dugg.


Måste visa min fina klocka som självklart kommer från Glitter. 399 och den blir den. Så snygg!


Ser ni minen? Hur söt får man vara egentli...

img_1683 (MMS)

Ser ni minen? Hur söt får man vara egentligen?


Mysigt?

Hej o håååå!!

Nu framöver blir det mkt jobb för min del. Jag jobbar nämligen i sju dagar i streck. Men va tusan mer pengar i plånboken och det är ju alltid gött! Speciellt nu till sommaren. Sen jobbar jag extra nästa helg och det blir ju dubbelt betalt. Perfekt! En trip till ullared känns lockande. Svärmor är faktiskt där idag och om jag känner henne rätt kommer det bli en hel del påsar till Miliam. KUL!

Eftermiddagen spenderades i mariebergsskogen och barnen fick leka av sig. Önskar jag kunde säga att det var mysigt men alla dessa äckliga fåglar ville anfall oss. Fikat fick vi slänga. Jävla kråkor. Fula är dom oxå!
Nu sover Miliam sen en timme tillbaka. Sötnosen!

Nu ska jag återgå till mitt plockande här hemma :)


Måste bara berätta att jag har världens sn...

img_1696 (MMS)

Måste bara berätta att jag har världens snyggaste syster. Kolla bara !! 5år äldre men syns det ?? Nä verkligen  inte. Blir bara yngre med åren. JAG ÄLSKAR DIG!


från sängen

Ja som sagt så halv ligger jag i sängen. K ligger och kollar på hockey. Sverige - Tyskland. Hur orkar han följa varje match?
Idag har vi haft besök av Elin och Leo. Det blev kaffe och muffins. Och lite skvaller såklart. Mysigt!
Svärfar kom förbi och hängde upp en gunga till Miliam. Superbra och nu kan han ju gunga precis när han vill.
Imorgon efter jobb och dagis ska vi tillbringa eftermiddagen i mariebergsskogen. För första gången iår. Hoppas det inte blir allt för dåligt väder. Med oss följer syrran och M. Syskonen får dricka kaffe och barnen (kusinerna) får springa av sig. Perfekt!
Annars har jag blivit serverad Ks egen kycklingwok. Supergod och jag vet fortfarande inte vad han har i sitt hemliga recept. Men det blir tusen gånger godare än när jag gör.
Nu blir det ett avsnitt Sons of anarchy!

Imorgon hoppas jag kunna ligga såhär !

img_1699 (MMS)

Imorgon hoppas jag kunna ligga såhär !


sammanfattning

HEJ!

En liten sammanfattning av helgen.

Fredag bar det iväg till mamma/mormor. Vi blev bortskämda som alltid med god mat och sovmorgon. Vilken lyx! Både jag och K var som två nya människor när vi vaknade upp i lördags utvilade och pigga. Helt underbart! Vad lite sömn kan göra underverk.

I Lördags blev det kalas. Bästa morfar fyllde 80år. Helt sjukt! Men han ser ju ut som 50. haha. Ja snacka om pigg och kry 80 åring. Ute och springer och joggar mest hela tiden. Han är lite av min idol. Finns ingen som vet som mkt som han. Allmänbildad till tusen. Morfar jag älskar dig och hoppas du kommer finnas i våra liv många år till...

Söndag var det fullt ös! Syster och familj var hemma hos mamma. Så två 15 månaders bebisar levde rövare. Någon timme i solen blev det annars var det bara att jaga barn. Vilka killar! Moster o mamma älskar er mest!

Nu har mina två älsklingskillar åkt på äventyr. Jag stannar hemma och gör ett städryck. Ja för städa gör man bäst ensam. Senare blir det hämt-mat och kolla på favoritserien SONS OF ANARCHY. Har ni inte sett den, SE DEN!

NU STÄÄÄÄÄDA!!


babbel

Hej!
Nu helt plöstligt är det iskallt ute. Okej jag överdriver. Men det är kallt och blåsigt och inte alls denna sommarvärmen som var för några dagar sen. Vad hände?
Nu känns det helt plötsligt väldigt långt tills man ligger på beachen och glassar. Tråkigt men samtidigt bra. Då har jag fortfarande några veckor att komma i den där bikinin jag beställt i minsta storleken.
Idag gör jag min sista jobbdag och är sedan långledig, vilket jag ser framemot. Jag fick ju hoppa in och jobba förra lediga helgen så denna helg är mer än välkommen. Tänk fyra dagar ledigt med min lille prins. Undrar vad vi ska hitta på. Just det vi ska på kalas på Lördag och på fredag eftermiddag ska vi tillbringa natten hos mamma/mormor. Det ska bli kul. De håller på med gräsmattan så det gäller att jag håller i min fina iphone hårt. Kanske inte har berättat, men förra sommaren blev den överkörd av en traktor. Ja det är sant! Råkade tappa den på gräsmattan utan att märka och när vi efter en timme kommer hem från stan så är hela gräsmattan uppgrävd. ? Kul? Nääää inte just då men nu i efterhand kan man ju skratta gött åt det. Behöver inte säga att det händer de mesta ologiska sakerna när man är i mitt sällskap. Borde skriva en bok om allt jag har gjort...... Den skulle bli lång.
Nu ska jag leta reda på Miliam.

Äter frulle själv i soffan  till vakna med...

img_1659 (MMS)

Äter frulle själv i soffan  till vakna med the voice = kladdigt!


knas mamman!

Benen har jag lagt upp på bordet, jag halvligger i soffan och väntar på ett samtal från K. Helst av allt önskar jag han ringer och säger att han köpt med sig lite godis och dricka. Vilket jag absolut inte tror han gjort. Men drömma får man väl göra?

Dagen har varit lite som ett kaos (som vanligt i familjen KNAS) Jag började dagen med att åka till dagis, idag testade jag en ny väg K berättade om igår men jag svarade nåt i stilen "jaaaaag vet vilken väg jag ska ta, så du behöver inte förklara". Jag visste varken vilken väg jag skulle ta eller vilken gata jag skulle svänga in på. Jag TRODDE jag visste. Jag hamnade först på hammarö sen på skoghall. Det som skulle bli en genväg blev genast en omväg på en timme. Tillslut hittade jag! Snabbt in på dagis med en sovande unge, möts i dörren av en lapp om PLANERINGSDAG. Jag hade såklart missat det! Som vanligt är jag en förvirrad och glömsk mamma. Men allt löste sig med barnvakt och jag kom i tid till jobbet. Puh. Men vilken dag i mitt KAOS liv. Jag slutar aldrig att förvånas. :)

 

 


Hej allihopa! Jag har jobbat hela helgen s...

img_1590 (MMS)

Hej allihopa! Jag har jobbat hela helgen så tid har inte funnits till att sitta framför datorn. Nu blir det nog en film med min stora älskling. Förresten så har Miliam haft lite feber under helgen och det verkar dyka upp lite fler tänder i munnen. Måste skryta lite , Miliam är så otroligt duktig. Den senaste tiden har han inte velat ha nappen.( Iof har Miliam aldrig direkt gillat nappen mer än när han ska sova.) Tre kvällar  i rad har han somnat i sin säng efter vällingflaskan utan napp.  Är det tecken på att han är stor nog och inte vill ha napp?


RSS 2.0