trött bebis

Två jobbdagar kvar sen väntas fyra veckor semester. Härligt! Jag ser framemot att vara hemma fyra veckor med LÖN och ingen jävla mammapeng.

Eftersom jag jobbar imorgon så befinner sig Miliam hos sin mormor. Herregud vad det är tomthär hemma. Ingen K och ingen Miliam. Hur ska jag klara mig? För att kvällen och natten ska gå fort hoppar jag i säng redan nu. Egentligen skulle jag kunna vara vaken hela natten för shit vilken sjusovare till son jag har. Han sover hur läääänge som helst. Idag fick jag väcka honom klockan nio för att vi skulle till dagis. Klockan NIO, det är ju helt stöööört. I förrgår vaknade han halv åtta och somnade om till klockan tolv. Ja vi gillar att sova i den här familjen , hoppas det håller i sig. För det är inte kul att kliva upp ur sängen klockan 06.00.

..och ja han går och lägger sig mellan sju och åtta på kvällen precis som alla andra barn!


För stora skor??? Näääää det passar utmärk...

img_1871 (MMS)

För stora skor??? Näääää det passar utmärkt tycker Miliam. Nya grejen är att sätta på sig mina eller Ks skor (helt själv) och gå runt med. Leksaker vad är det?


Charmtrollet nr 1. Kvällen har spenderats ...

img_1888 (MMS)

Charmtrollet nr 1. Kvällen har spenderats hos min vän C. Jag fick låna laddaren och Miliam fick leka av sig. Nu ligger jag i soffan och försöker njuta av ensamheten. Imorgon är det fem dagar kvar Jag klarar mig nog. Fast jag behöver ha någon som håller ordning på mig. Igår kom tre nycklar bort. Det är inte mänskligt! Tjaaaaaao!


att vara själv

Att vara själv är nog inte riktigt min grej. De senaste två timmarna har spenderats i telefon med kompisar och älskling förstås. Nu har jag några ynka batteri-streck kvar som ska räcka tills imorgon. Så vad gör man? Jag är varken hungrig eller törstig. Är inte det konstigt? Att ställa sig och laga mat nu känns ju helt värdelöst. Jag förstår att man går ner i vikt som singel och upp när man träffar sambo. På bara några få dagar har jag gått ner ett och ett halvt kilo.haha. Detta är ju rena bantningen.... :)


Verkar ha lite planer för midsommar oxå. Det blir nog bra vilket som. 

Just det shoppade ju lite förut. Det fick bli rosa plastblommor och rosa handdukar till badrummet. Tror ni K vill komma hem till ett rosa hem? Jag är tveksam men han vänjer sig förhoppningsvis ;) 


tillbaka

Sådär jag är tillbaka! Jag har tagit en liten bloggpaus.

Man skulle kunna säga att det har hänt en hel del. K har ju åkt för att spela VM. Nio dagar bort i Prag , ja det känns lite i hjärtat. Men självklart ska man ta chansen när man får den. Han kommer ju tillbaka, även fast vi kommer fira midsommar på två helt olika ställen. Första på fem år....

Annars har tid spenderats med vänner. Jag tog en helg i Arvika för att fira min äldsta barndomskompis. Fy fan va roligt. Jag erkänner, det var längesen jag hade så roligt. Så alla tjejer som var med. Tack! Det kommer nog bli några gånger på olssons i sommar. Ett jäkligt trevligt ställe som bjuder på BRA liveband. Allt utomhus. Ett måste om man har vägarna förbi.


Han är hemma och allt är precis som vanlig...

img_1858 (MMS)

Han är hemma och allt är precis som vanligt! Skönt! En eftermiddag som varit toppen. Dagisavslutning i Mariebergsskogen, lek med grannen, grillning och massa tid tillsammans. Nu hoppar vi i säng. Godnatt!


Helgen som varit

Vilken helg. Det har verkligen gått i ett. Men jag gillar fart och fläng. Åkte ju som sagt och la mig hos svärföräldrarna i fredags efter jobbet. Jag och svärmor satt uppe och pratade läääänge, lite väl länge för klockan 05.00 ville Miliam upp och leka. Jag hade såklart glömt dra ner rullgardinen så det blev lite väl ljust i rummet. Så jag antar att jag har mig själv att skylla.
Klockan elva på lördagen kom mamma/mormor och hämtade Miliam och jag åkte iväg och jobba. Efter jobbet drog jag ett varv med dammsugaren och fick sen ett spontan besök av mina fina vän Lisa. Kärt återseende och vi hade massor att uppdatera varandra om. En sväng på stan och sen hoppa vi båda i säng. Kul med nattsällskap och jag kände mig som fjorton år igen när man låg och småpratade långt in på morgontimmarna. haha. Men mysigt!

Idag har jag jobbat, planterat blommor och självklart det bästa av ALLT pussat en massa på min lille prins som jag inte sett på ett helt dygn. Men halv sju ville han sova och ha välling, kanske blev lite väl trött på mitt pussande? Jaja, tar igen det imorgon då det är sommaravslutning på dagis. :)

Närmare elva-tolvtiden ikväll kommer K hem från Finland. Hoppas jag håller mig vaken för herreguuuuud vad jag saknar han. Ibland är det bra att sakna och man får en paus ifrån varandra men nu får det räcka. Nu vill jag ha hem han! Tanken att han kommer fly igen nästa vecka på VM skrämmer mig lite. Men nu ska jag inte tänka mer på det utan hur jävla stolt och glad jag är för hans skull....


ifrån sängen

Nu är Miliam lämnad på dagis. I eftermiddag är det farfar som hämtar på dagis. Jag jobbar till stägning så jag åker till svärföräldrarna och lägger mig ikväll. Sen kommer mamma imorgon och hämtar Miliam så sover han oss dom tills på söndag. Vilket pysslande men allt löser sig ju. Miliam kommer få så roligt. Han blir helt tokglad när han ser sina farföräldrar och morföräldrar så det kommer inte gå någon nöd på han. Bara på stackars mig som kommer längta ihjäl mig. En lördagskväll och natt som jag kommer tillbringa helt ensam. Vad man nu ska hitta på?!

Nu ska jag kila iväg till jobbet.


Förresten, jag är så nyfiken på framtiden. Kanske kommer saker och ting bli lite annorlunda framöver? Vem vet..

Just nu


Regnet öser ner här utanför så därför hoppar jag i säng nu. Miliam har jag lyft över till vår säng. Kalla mig hönsmamma, men det är ju sååååå mysigt att ha han nära. Speciellt när man är själv hemma.

Puss o godnatt!

orka städa?

Hej hopp!
Sådär nu har jag lagt en liten beställning från hm. Har ni sett den nya hemsidan? Riktigt bra blev den. Gick ju inte direkt att motstå deras STORA rea. Herregud vad jag har fyndat.
Två långklänningar, två blusar och en byxdress för 497kr? Hallå vad billigt!
Varorna kommer om två veckor, jag längtar så jag håller på att spricka...
K har åkt iväg så jag och Miliam har haft en liten mamma o son kväll. Vet ni vad vi har gjort? Ätit Miliams favoriträtt som är grillad kyckling med potatissallad. Vi käkade i soffan samtidigt som vi kollade på barnprogrammen. Så mysigt. Sen hoppade vi både ner i badet och skvätte lite vatten och sen somnade han gött efter en flaska välling. Godingen!
Sen fick man massa beröm på dagis. Då blir man ju sådär extra stolt mamma. Idag hade Miliam gått runt och pussat och kramat barnen. Mest en tjej som är ett halv år äldre. Tror ni inte hon hade blivit så glad och tagit tag i hans hand och de hade gått hand i hand. Så söta! Hade man ju velat sett. Min bebis blir så stor.... :)
Nu ska jag äta min choklad och städa lite. Bäst att passa på när man är ensam.

Vår morgon

Dricker mamma kaffe ska minsann Miliam också göra likadant dock med vatten i.


Skål! Vill ni smaka?


Måste kolla lite "bananer i pyjamas" också.


Sen tar jag en liten klunk.


Mmmmmmmm..Gott!

fin dag

En ledig dag som började lite dåligt med regn och åska men sen kom minsann solen och det blev riktigt varmt och skönt. Elin och Leo kom under eftermiddagen och killarna fick bada i Miliams pool som jag köpte igår. Vilken badkille vi fått! Skulle helst hålla vattenspridaren helt själv och sprutade ner både mig och Elin. haha

Nu har de precis åkt och K är på träning och fixar massa inför morgon dagens resa till Finland. Jag borde egentligen åka till affären och köpa lite mat men tar det nog senare när jag har lagt Miliam och K har kommit hem. Miliam kom precis med fodralet till "bananer i pyjamas" dvd och sa "titta dä" Så nu kollar vi på bananer i pyjamas som Miliam blivit helt såld i. Han kan verkligen sitta still hur länge som helst. Tittar och sjunger med så gott det går. Så kul!

Just det åkte till stan och fick med en massa sommarplagg inne på hm. Tre t-shirts och tre shorts allt för ynka 380kr. Fanns för engångskull massa fint på Hm. Jag som brukar tycka att det är lite halvtråkiga kläder där. Men blir något helt annat när man kan gå över till barnavdelningen istället för Baby.


Såhär ligger vi just nu. Miliam i några av de nya kläderna.


onsdag

Godmorgon eller kanske godmiddag!

Igår blev man bortskämd med sovmorgon till halv nio av världens bästa son. Idag blev det allt annat än sovmorgon. Halv sju skulle vi upp och leka tyckte Miliam. Men efter några timmar lek o bus så somnade vi om klockan nio och vaknade upp NU ?! :) Då är man trött...

Idag måste jag in till stan och leta sommarkläder till Miliam. När det kommer till kläder är jag också alldeles för kräsen. Jag skulle aldrig kunna sätta på Miliam några disneykläder med tryck som nalle puh eller bamse. Starwarz kläder går verkligen fet bort. Jag ser inte framemot dagen då Miliam vill välja kläder själv. Då kommer det nog bli en hel del sånna plagg.

Just det skulle ju berätta vad K ska på imorgon. Han ska nämligen med inline-landslaget till Finland på träningsläger. Så nu vet nu!

Tror ni jag är något bränd? Ja röd idag, b...

img_1841 (MMS)

Tror ni jag är något bränd? Ja röd idag, brun imorgon ! ;)


Tuffing igår när vi kollade på pappa K. Ik...

img_1851 (MMS)

Tuffing igår när vi kollade på pappa K. Ikväll har jag fått en hår-makeover av syster. Det var behövligt och håret känns helt underbart fräscht. Inte så stor skillnad men tusen gånger bättre. Jag velade länge om o bli ljus eller mörk. Men det blev tillslut en blandning. Jag kom på att jag passar tusen gånger bättre i mörkt. Dessutom mkt lättare o hålla fint. Inom en snar framtid åker löshåret fram. Det ska bli gött. Tack snälla, fina syster för detta! :) ni ska få se bild imorgon !!


Födelsedagen

Vilken underbar dag!

Dagen bjöd på strålande sol och vi slapp både regn och åska. Snacka om flyt. Smörgåstårtan smakade sådär himelsk god och är lätt värd varenda krona. Både konsums och Icas smörgåstårta kan slänga sig i väggen.
Kvällen tillbringade vi i en (hör o häpna) varm ishall. Vi kollade på när pappa K spelade inlineshockey. Tyvärr blev det förlust. Men efter matchen fick K ett samtal som gjorde hans dag helt klart till den bättre.. Nyfikna? kanske kommer kläcka hemligheten i ett senare inlägg.

Samtalet har gjort så att vi har fått pyssla ihop de kommande dagarna med barnvakt och jobb. K kommer nämligen vara borta från tors-sön. Men när man har nära och kära som ALLTID ställer upp är det oftast inga problem. Tusen Tack till alla!

Och du finaste K, du är värd detta!


Blev just serverade denna av min fina älskling! Han vet vad jag behöver ;)

blåsigt

Vem har tid att uppdatera bloggen på sin födelesdag? Jo jag. haha!

Ja Miliam sover en liten powernap och K duschar. Därför finns all tid i världen att tillbringa i soffan med laptopen. Idag blir det kalas. Svärföräldrarna har redan hunnit vara här. De både skulle iväg och jobba klockan två idag. Men resten av Ks släktingar och mina kommer runt tre-tiden. Jag har beställt smörgåstårta från Cafe råtorp. (finns ingen godare) Jag är äckligt kräsen när det gäller mat, de vet främst mina svärföräldrar. Men så går det när man har en kräsen mamma och syster. Kommer ihåg en gång. Jag älskade smör när jag var liten. Jag kunde äta mängder tills den dagen då min syster berättade att man minsann blev tjock av smör och att det var bland det fetaste man kunde äta. Än idag har jag svårt för smör. Tack älskade syster för det!
Sen kan jag inte äta kanterna på osten. haha. Det går liksom inte. Också tack vare min syster! Så nu vet ni det..

Ha en fin dag!



Hejsan

Hej!

Inte ett enda Mms-inlägg verkar ha kommit in på bloggen. Tråkigt! Men iaf så har vi spenderat hela långa helgen hemma hos mamma/mormor på landet. Ja det har nästan varit som en liten semester weekend. Jag trivs som fisken i vattnet där ute. Och som alltid blir man bortskämd med det mesta. Tusen TACK!
I fredags fick jag se lite välkända ansikte på Olssons brygga. En spontan utgång med alla "gamla" vänner från förr. Som jag har skrattat! Tack alla härliga tjejer. Jag älskar ER!


Nu har vi landat här hemma och om jag inte minns fel så fyller jag hela 22 år imorgon. Bättre än 23 och kanske slipper jag åldersångest ett tag till.  Ska fortsätta kolla BB finalen med finaste älsklingen som både städat hemmet och lagat helt underbar mat till mig idag.


Efter en hel helg ute i solen är jag bränd...

img_1841 (MMS)

Efter en hel helg ute i solen är jag bränd som en kräfta. Jag har ont överallt men som sagt röd idag , brun imorgon! ;)


Ganska OK att vakna upp av denna utsikt 06...

img_1814 (MMS)

Ganska OK att vakna upp av denna utsikt 06,40!


RSS 2.0